Ege Çakır'dan dünyaya ders gibi karar

Çakır'dan dünyaya ders gibi karar

01.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Çakırdan dünyaya ders gibi karar

İki usta kalem, hakem Cüneyt Çakır’ın Arjantin-Nijerya maçında vermediği penaltı kararıyla örnek olduğunu vurguladı. Yazarlarımız, Göztepe ve Altaylı kurmaylara da şu mesajı gönderdi: Transferler devam etmeli. Doğru tercihler, doğru sonuçları getirir.

Haberin Devamı

Çakırdan dünyaya ders gibi karar

2018-2019 sezonuna büyük bir hızla hazırlanan takımlar, doğru transfer politikaları ve doğru yönetim şekliyle yeni yıla güçlü bir şekilde başlamak istiyor. İzmir’in iki çınarı Göztepe ve Altay’ı bu süreçte değerlendiren gazetemiz yazarları Bülent Buda ve Fatih Tanfer, Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş’a Göztepe için, “Sarı kırmızılı taraftarlar rahat olsunlar. Başkan Mehmet Sepil yönetiminde doğru işler elbet yapılacaktır. Kadroda seçicilik iyidir” dedi. Bu sezon Spor Toto 1. Lig’de yer alacak olan Altay için de, “Siyah beyazlı kulübün renklerine bağladığı altı oyuncu tam yerinde ve doğru hamlelerdi. Esaslı bir dokuz numara ve kaleci transferiyle kulüp yeni sezona hazır olacak ve tribünleri coşkuya taşıyacaktır” görüşünü belirtti.

Haberin Devamı

- Dünya Kupası’nda Cüneyt Çakır’ın son yönettiği Arjantin-Nijerya karşılaşmasındaki performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Fatih Tanfer: Bugüne kadar Dünya kupasında oynanan müsabakalar içinde en tempolu en heyecanlı maçlardan biri olan Arjantin-Nijerya maçını, Arjantin’in kazanması halinde 16 takım arasına kalacağı zorlu doksan dakikayı iyi yönetti. Üzülerek ifade ediyorum ki futbolun kurallarından bir haber bazı kişilerin, kendi ülkemizin gurur kaynağı olan hakemimiz büyük övgüyü hak etmesine rağmen bilhassa sosyal medya üzerinden aksi görüş belirttiğini gördüm. (Nijerya lehine istenilen penaltıda açık şekilde kafadan sekip gelen topun penaltı olmayacağını iyi tespit etti. VAR hakemlerine uysa yanılacaktı. Bilgi ve birikimiyle penaltı olmadığını tespit etti. Haklı olarak takdir topladı.) Dünyada milyarlarca kişi Türk hakemi Cüneyt Çakır’ı izlerken, sevgili Ersin Afacan’ın söylediği gibi haset denilen kötü bir huyun bizi ne kadar yok ettiğini fark ettim. Başarısız olmasından mutluluk duyacak birçok kişinin olmasını üzülerek görüyorum. Emerson’un çok güzel bir sözü vardır. Onu böylesi art niyetlilere ithaf ediyorum. ‘Hangi dili kullanırsanız kullanın, ne olduğunuz dışında bir şey söyleyemezsiniz. Böylesine başarılı ve ülkemizin gurur kaynağı bir hakemin yönetiminden mutluluk duymalıyız. O bizim gerçekten gurur kaynağımız. Marifet iltifata tabidir’ ifadesini de lütfen unutmayalım. Başarılarının devamını dilerim.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Kıskançlık duyguları tavan yapmış, hastalıklı bir toplumsal yapımız var. Milyarların izlediği evrensel bir olayı maçın bütününde dik kalıp, yönetebilme becerisini gösteren Cüneyt Çakır, yüz akımızdır. Onunla övünmeliyiz. Bunun dışında söylenecek bütün sözler, boştur. Hiçbir değeri de yoktur. Fatih, Arjantin-Nijerya maçının penaltı diyerek nitelendirilen pozisyonunu teknik olarak açıkladı. Artık bu kadarını da öğrenemiyorsak geriye fazla söylenecek söz kalmıyor.

- Göztepe’nin transfer politikasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Fatih Tanfer: Göztepe daha önce yollarını ayırdığı 5 oyuncu dışında Rotman ve Ömer Şişmanoğlu’yla da vedalaştı. Bize gelen mesajlardan maçlara 45 gün kaldı, Alpaslan ve Lamina Gassama haricinde transfer yapamadık düşüncesindeler. Ben ise endişeye ve telaşa gerek olmadığını düşünüyorum. Gerekçen ne diye sorarsanız, Başkan Mehmet Sepil ekibiyle birlikte 24 saat Göztepe adına iyi şeyler düşünüp uygulamaya koymanın çabası içerisinde. Çünkü iyi bir lider. Göztepe’de yaptığı liderlikte psikolojik bir kontrat vardır. Bu da Göztepe taraftarı ile Başkan Sepil arasındadır. Göztepe adına böyle düşündüğüne inandığım Başkan Mehmet Sepil büyük sorumlulukları yüklenir. Ancak kulübün geleceği için ayağını yere sağlam basmakta ve doğru transfer politikaları uygulamakta şarttır. Biraz sabır gösterilmesinde yarar vardır. En kısa zamanda en doğru transferler yapılarak istenilen takımın oluşacağına inanıyorum.

Haberin Devamı

Çakırdan dünyaya ders gibi karar

Bülent Buda: Her zaman söylüyorum, transfer bütçe ile finansman olayıdır. Bu bağlamda ölçüyü kaçırırsanız sonucunda batarsınız. Mehmet Sepil ile arkadaşları acele etmeden heyecanlanmadan ince eleyip sık dokuyorlar. Bu aşamada amaç kadroda aşırı şişkinlik oluşturmadan eylemlere girişmek ve seçici olmaktır. Biraz sabırlı olalım lütfen. Yeni sezonda Göztepe yine oyun alanında takır takır oynayan kişilikli bir kadro oluşturacaktır.

Haberin Devamı

- Altay’ın sezon öncesi yaptığı takviyeleri nasıl yorumluyorsunuz?

Çakırdan dünyaya ders gibi karar

Fatih Tanfer: Altay çok doğru nokta transferler yapıyor. Sevdiğim bir ifadeyle kadro mühendisliğini iyi planlanıyor. Metin Yüksel, Yasin Palaz, Kappel, Pedro, Ivanov ve Portekizli golcü Paixo alınan oyuncular. Yabancılar hariç hepsini yakınen tanıyoruz. (Kappel’in de Denizlispor’da ne kadar etkili oyuncu olduğunu biliyoruz.) İki yıl üst üste şampiyon olan Altay, Süper Lig adına düğmeye bastı. Gereken her şeyi yapıyor. İki yıldır alınan şampiyonluğun ve bu başarının tesadüf olmadığını geçtiğimiz yıllarda da söylemiştim. Başkan Özgür Ekmekçioğlu ve yönetimi, teknik ekibiyle birlikte doğru kararlar veriyor ve uyguluyor. Çünkü, Altay’ın hak ettiği yer olan Süper Lig’e ulaşması için inançlılar. Bunu birde var olan cesaretleriyle birleştirince sorun kalmıyor. Yeni sezonu Altay adına da heyecanla bekliyorum.

Bülent Buda: Bugüne kadar 6 futbolcu transferi Altay’ın hareketli ve seçici olduğunu gösteriyor. Bir tavsiye gerekirse Spor Toto 1. Lig’in önemini ve gücünü de gözönüne alarak esaslı bir 9 numara ve kalecinin alınmasıyla Altay yeni lige hazır olacak ve tribünleri coşkuya taşıyacaktır.