Ege Çakma dullar fena çarpıldı

Çakma dullar fena çarpıldı

18.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, anlaşmalı boşanarak birlikte yaşamaya devam eden 638 kişinin emekli maaşını yaptığı inceleme sonucu kesti.

Çakma dullar fena çarpıldı

Haklarında Ağır Ceza mahkemeleri’nde dava açılan bu kişilere ödenen yaklaşık 12 milyon lira da yasal faiziyle geri istendi.
SGK kontrol memurları dedektif gibi görev yaparak, muhtarlar, komşular ve mahalle bakkalı gibi kişilerden de yardım alıp, emekli aylığı alan kişiyi takip ederek kağıt üzerinde boşanmış görünmesine rağmen bir arada yaşayan çiftleri belirledi.
SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin 2009 yılından bu yana, ölen anne ve babasının emekli maaşını alabilmek için eşiyle anlaşmalı olarak boşanıp, birlikte yaşamaya devam eden kadınları takibe aldıklarını belirterek, bu kapsamda kendilerine 2 bin 701 ihbarın yapıldığını belirtti. İhbarların incelemeye alındığını ve 638 kişinin haksız maaş aldığının tespit edildiğini belirten Keskin, bin 403 incelemenin de devam ettiğini vurguladı.
Keskin, SGK Kurumunu dolandırdığı gerekçesiyle haklarında Ağır Ceza davası açılan bu kişilerden de yaklaşık 12 milyon liranın geri istendiğini bildirdi.