Ege Can dostları unutmadı

Can dostları unutmadı

30.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kentteki 12 hayvansever derneğin taleplerini dinleyen AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci, sokaklarda yaşayan sevimli dostlar için yaşam parkları oluşturacaklarını belirtti.

Can dostları unutmadı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, kentteki 12 hayvansever derneğinin temsilcileriyle AK Parti İl Başkanlığı’nda bir araya geldi. Bilgi alışverişinde bulunmak için düzenlenen toplantının kendilerine önemli katkı sağlayacağını ifade eden Zeybekci, “Şehirlerimizde insanlarla birlikte hayvanların da hayatına yönelik tasarlama yapmak lazım” dedi. Sokak hayvanları için kent merkezinin belirli bölgelerinde yaşam parkları oluşturacaklarını belirten Zeybekci, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Kısırlaştırma ekibi

“Bu yaşam alanlarında hayvanların insanlardan tek beklentisi sevgi olacak. Mobil kısırlaştırma ekiplerimizi faaliyete geçireceğiz. Kısırlaştırma sonrasında da bakımlarını sağlamak amacıyla rehabilitasyon merkezleri oluşturacağız. Ayrıca hayvan bakımının ehil ve sevdalı ellerde olması gerekir, sevdanız yoksa bu işi yapamazsınız.”
Dernek temsilcileri ise hayvan zabıtası kurulması, kısırlaştırma, belediyede veterinerlik, hayvan bakım birimlerinde gönül vermiş kişilerin görevlendirilmesi, hayvan ambulansı, felçli hayvanlar için belediye bünyesinde merkez, hayvan mezarlığı, elektronik faytonlar, hayvan dövüştürülmesi ve satışının engellenmesine yönelik taleplerini aktardı.
Ege Hayvan Hakları Federasyonu (EGEFED), Seferihisar Hayvan Hakları Derneği (SEHAYDER), Karabağlar Çevre ve Hayvanları Koruma Derneği (KARÇEV), Islak Burunlar Derneği, Mavi Kelebekler Derneği, Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYDER), Masum Hayvan Arama Kurtarma Derneği, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Urla Hayvan Hakları Hareketi, İzmir Kimsesiz Hayvanları Koruma Derneği (KİHAYKO), Torbalı Masum Hayvanları Koruma Derneği ve Buca Can Dostlar Derneği temsilcilerinin hazırladıkları raporları teslim alan Zeybekci, belediyelerin hayvanlara uygun şartlar oluşturmasına yönelik sözleşmeyi de imzaladı.