Ege ‘Can dostlarımıza sahip çıkmalıyız’

‘Can dostlarımıza sahip çıkmalıyız’

04.09.2018 - 01:08 | Son Güncellenme:

Seferihisar’da, Türkiye’de ilk defa sokak hayvanlarının haklarını savunmak amacıyla ‘Can Yoldaşım’ şenliği ve çalıştay düzenlendi

‘Can dostlarımıza sahip çıkmalıyız’

Seferihisar, hayvan hakları konusunda duyarlılığı artırma hedefiyle Türkiye’de ilk defa Can Yoldaşım Şenliği düzenledi. İki gün süren etkinliğin ilk gününde hayvan hakları başlığıyla çalıştay düzenlendi. İmzaya açılan çalıştayın sonuç bildirisinin TBMM’ne gönderileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Hayatı paylaşmak zorundayız’

Şenliğin ikinci gününde, gün boyu açık olan standlarda ücretsiz mama dağıtımı yapıldı ve Seferihisar İsmet Sungurbey Sokak Hayvanları Yuvası’nda yaşamlarını sürdüren sevimli dostlar sahiplendirildi. Pozitif köpek eğitimi gösterisi, Seferihisar Çocuk Belediyesi etkinlikleri, tiyatro gmösterileri, Grup Abdera ve Evren Türeci konserleri, atölye çalışmaları renk kattı.

Yaşadığımız doğanın bize ait değil tüm canlılarla ortak olduğunun altını çizen Başkan Tunç Soyer; “Paylaştığımız bu doğanın paydaşları var. Bizler bu doğanın hakimi, efendisi asla değiliz. Biz o doğanın parçasıyız. Dolasıyla bu ağaçlarla, böceklerle, kedilerle bu hayatı paylaşmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları (SEHAYDER) Başkanı Fevziye Özkan da, “Böyle bir farkındalık yaratacak etkinliğin ilçemizden başlamış olması nedeniyle çok mutluyum, gururluyum” diye konuştu.