Ege Çarşıda, tasfiye rüzgarları esiyor

Çarşıda, tasfiye rüzgarları esiyor

24.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeterince satış yapamayan, yüksek kira bedellerini ödemekte zorlanan esnaf ve bazı mağazalar, elde kalan mallarını çok ucuza satıyor.

Çarşıda, tasfiye rüzgarları esiyor

Dükkan ve mağazaların vitrinlerinde “Herşey tek fiyat, tasfiye nedeniyle büyük indirim. Kapatıyoruz” yazıları dikkat çekiyor. Bu yolla, elde kalan son mallar, satılmaya çalışılıyor. Kapanan dükkan ve mağazalara yenileri ekleniyor. Kapanma aşamasına gelen işyerlerine, kentin en önemli alışveriş ve ticaret merkezlerinden Çankaya’daki Fevzi Paşa Bulvarı, Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde de rastlanıyor. İzmirliler fiyatları düşen ürünlere ilgi gösteriyor.

Haberin Devamı

Çimentocu umudu dönüşüme bağladı
İnşaat sektöründeki hareketin önemli göstergelerinden biri olan çimento üretim ve tüketimi Ege Bölgesi’nde gerilemeye devam ederken Batıçim Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tufan Ünal, önümüzdeki dönemde kamu yatırımları ve yeni projelerle bunun artacağını tahmin ettiğini söyledi. Batıçim Yönetim Kurulu Başkanvekili Tufan Ünal, bölgedeki çimento tüketim hızının ülkedeki hızı yakalayamadığına dikkat çekerek bu dönemde özellikle Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde gelişim yaşandığına dikkat çekti. İzmir’de tüketimin artması için ise özellikle yeni kamu yatırımlarını, Yeni Kent Merkezi ve kent dönüşümü gibi projelerin hayata geçmesini beklediklerini vurgulayan Ünal, dönüşüm projesinin kente katkı sağlayacağını anlattı.

Haberin Devamı

Oto galericileri 10. yılı kutluyor

İzmir Oto Galericileri Oto Alım Satım İş Takip Yıkama ve Yağlama Esnaf Odası 10’uncu kuruluş yıldönümünü pasta keserek kutladı. Oda merkezinde düzenlenen törene İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, CHP İzmir Milletvekili ve İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, Odanın kurucu başkanı Mithat Dabak, OTOKENT Başkanı Yılmaz Akın, İZOKOM Başkanı Turhan Tekin Tuncel, Ticaret Odası Otomotiv Grup Sözcüsü Necat Kavak ile Oto Plaza yetkilileri de katıldı.
İZMİR Milliyet

Otomotiv sektörüne yabancı dil eğitimi

11 yabancı dilde MEB onaylı sertifika veren OBEM Eğitim Merkezi, EÜ Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle örnek bir projeye imza attı. OBEM, otomotiv, oto tamirciliği ve oto boya dalında Ege Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi ve Oto Boya Kaporta Bölümü’nden veya meslek lisesinden mezun, oto boya kaporta sektöründe çalışan usta, kalfa veya işletmecilerle, işsiz olup kendini geliştirmeye çalışan 11 kişilik gruba yabancı dil eğitimi verdi. Kasım ayında başlayan eğitim programı çerçevesinde 60 saatlik genel İngilizce kursu gören katılımcılar, sertifikalarını aldı.

EMO’da yeni başkan Özcan Uğurlu oldu

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir şubesi üyeleri, yeni yönetim kurullarını seçti. Eski Başkan Sedat Gülşen’in aday olmadığı seçimi Özcan Uğurlu kazandı. EMO İzmir Şubesi üyeleri, yeni yönetimi belirlemek için sandık başına gitti. Sedat Gülşen’in aday olmadığı seçimde Özcan Uğurlu liste çıkardı. 3 bin 600 üyesi olan EMO’da sandığa 450 kişi gitti. 443 geçerli oyu alan Uğurlu’nun listesi kazandı.