Ege Çarşıya çıkmak cesaret ister!

Çarşıya çıkmak cesaret ister!

21.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Soğuklarla birlikte sebze-meyve fiyatları da aldı başını gitti. Yıllardır üç-beş kuruşla geçim derdiyle boğuşan vatandaş, iyiden iyiye isyanda

Çarşıya çıkmak cesaret ister

Soğuk nedeniyle sebze meyve üretimi adeta durma noktasına gelince çarşıda, pazarda sebze-meyve fiyatları fırladı. Öyle ki sebze-meyvenin hal çıkış fiyatları bile el yakıyor. Üretici, “Havalar soğudukça, serada daha fazla yakıt kullanıldığı için maliyet artıyor. Ayrıca, çiftçinin serasındaki birinci ürünler tükenme aşamasına geldi. Tüm bunlar fiyatlara yansıyor” diyor. Ekimde ikinci ürünü serasına eken üreticiler, mart başından itibaren hasada başlayacak. Bu tarihten itibaren fiyatların düşmesi bekleniyor.

Şampiyon, sarımsak
Pazarı karış karış gezen vatandaşlar bütçelerine en uygun ürünleri almak için yoğun çaba harcıyor. Doktorların, “Doğal antibiyotik. Sofranızdan eksik etmeyin” dediği sarımsak, pazarın zam şampiyonu. Kilo fiyatı 12 liraya kadar çıktı. Başta dolmalık biber olmak üzere, biber, salatalık, patlıcan, fasulye ve domates de yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Domates 1.5-2 liradan satılırken, dolmalık biber 4, pırasa 1-1.5, bakla 3-4, patlıcan 4.5, marul 2, salatalık 4, ıspanak 2, brokoli 4, soğan 2-2.5, sivri biber 10, elma 5, kırmızı erik 6-7, sırık fasulye 10-12 liralık etiketleriyle alıcı bekliyor.

Seracılık gelişmeli
İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, halkın, kış aylarında uygun fiyatlarla meyve-sebze yiyebilmesi için seracılığa, topraksız tarıma ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

EGİAD, EXPO hazırlıklarında gönüllü oldu
Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen, İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için tüm kurum ve kuruluşların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı. İzmir’in, Türkiye’nin tek ve en güçlü adayı olduğu inancıyla, EXPO 2020 için gönüllülük esasıyla göreve hazır olduklarını belirten Şen, EGİAD üyeleri ve çevrelerinden gönüllü olmak isteyenlerin kaydını almaya başladıklarını dile getirdi. Şen, “EXPO 2015 adaylık sürecinde büyük deneyim kazanan İzmir’in bu kez ne kadar güçlü adaylarla yarışırsa yarışsın ipi göğüsleyeceğini biliyoruz. EGİAD üyesi fahri konsoloslar da iç ve dış tanıtım çalışmalarında aktif katkı sağlayacak” dedi.

EBSO’da, Torba Yasa toplantısı
Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO), milyonlarca kişiyi ilgilendiren ‘Torba Yasa’yla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek. Yarın saat 16.00’da düzenlenecek toplantıda, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Hasan Karaçam, Gelir İdaresi Başkanlığı Daire Başkanı Ömer Ergenç ve Gelir İdaresi Başkanlığı Grup Başkanı İsmail Tekkoyun konuşacak. Yorgancılar, “Yaklaşık 300 kalemde yapılan düzenlemeler, KOBİ’lerimiz için büyük fırsat. Toplantıda bunlarla ilgili bilgi veriecek” diye konuştu.