Ege ‘Cep’ tuzağına İLANLI UYARI

‘Cep’ tuzağına İLANLI UYARI

11.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Manisa’da polis, cep telefonu tuzağına düşenlere yenilerinin eklenmemesi için harekete geçti. Panolara uyarıcı afişler asıldı, el ilanları da dağıtılmaya başlandı

‘Cep’ tuzağına İLANLI UYARI

Cep telefonuyla dolandırıcılığın önüne geçilemiyor. Gözünü vatandaşın parasına ve kontörlerine diken uyanıklar, ya arıyor ya da mesaj gönderiyor. Manisa Emniyet Müdürlüğü bu kişilerin önüne geçebilmek için kolları sıvadı. Kentin dört bir yanına afişler asıldı. Ayrıca Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri tarafından el ilanları dağıtılmaya başlandı. Panolardaki uyarıcı yazılarda şöyle denildi:

“Ödül” aldatmacasına kanmayın
“Hattınızın terör örgütünce kullanıldığını, önemli şahısların ve eşlerinin telefon numaranızdan aranarak taciz ya da rahatsız edildiğini, telefonunuzun sim kartının kopyalandığını, hattınızdan yüksek meblağda konuşma yapıldığını söyleyenlere dikkat edin. Ayrıca kendini polis ve asker olarak tanıtanlara, ‘ödül kazandınız’ içerikli kısa mesajlara da itibar etmeyin.”

Haberin Devamı

Üç yıl hapsi isteniyor
Bornova’da bir büfe önündeki kolide yaşayan Yamuk isimli küçük kediyi tekmeleyerek öldürdüğü iddia edilen Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencisi U.G. (21) hakkında üç yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Geçen ekim ayında küçük kedinin tekmelenerek öldürülmesi, Türkiye’de büyük tepki çekmişti. Görüntüler, bir büfenin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Büfesini açmaya gelen Ahmet Hüsnü Arda Damar, kutuda beslediği kedinin yerinde kan izleri gördü. Güvenlik kamerasını inceleyen Damar, gece büfenin önüne ellerinde Pitbull köpekle gelen bir grup gencin önce köpeklerini kedinin üzerine saldırtmak istediklerini, başaramayınca da birisinin kediyi tekmeleyip, başını da ezerek öldürdüğünü gördü, şikayetçi oldu. Kamera kayıtlarından yola çıkan polis kediyi öldürdüğü iddia edilen U.G.’yi yakaladı. Sanık önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Sıra kavgasında kan döküldü

Üçkuyular-Urla hattında minibüs şoförlüğü yapan Osman Nart’la (48), F.B. (47) arasında çıkan sıra kavgası, kanlı sona erdi. Bir süredir aralarında husumet olan ikili, yeniden tartışınca F.B. Nart’ı, bacaklarından üç kurşunla yaraladı. Nart hastaneye kaldırıldı; kaçan F.B. Çeşme Otoyolu’nda yakaladı.