Ege Çeşme-Atina seferleri haziranda

Çeşme-Atina seferleri haziranda

14.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye ile Yunanistan arasındaki siyasi adımların atılmasının ardından bir Türk firması 2 Haziran’dan itibaren Çeşme ile Atina’nın Lavrion Limanı arasında feribot seferi düzenleyecek

Çeşme-Atina seferleri haziranda

Türkiye ile Yunanistan bir ilke imza atıp, İzmir’in Çeşme ilçesi ile Atina’nın Lavrion Limanı arasında feribot seferleri düzenlenmesine yeşil ışık yaktı. Siyasi adımların atılmasının ardından İstanbul merkezli bir Türk firması, gerekli girişimi yapıp hazırlıklarını da tamamladı. Planlamaya göre, firma 2 Haziran’dan itibaren arabalı vapur seferlerine başlayacak.

Haberin Devamı

Her gün tek sefer

Seferler için merkez olarak iki ülkenin en yakın olduğu güzergâh, Çeşme ile Atina’nın Lavrion Limanı seçildi. Türkiye’yi tatil programlarına alan turistler için zamanın yanısıra ulaşım ve ekonomik yönden de büyük avantajlar getirecek seferlerle, yurtiçi karayolu güzergâhındaki yoğunluk azalacak, sınır kapılarında uzun araç kuyrukları oluşmayacak.
Şirketin planlamasına göre seferler, Çeşme ve Atina arasında her gün tek sefer olarak yapılacak. Feribotta, yolcuların yanısıra TIR’ların da taşınacağını, bunun da ticari ve ekonomik açıdan getirisi olacağını belirten Turizmci Bülent İpek, “Seferlerin başlamasıyla iki ülke arasındaki yolculuk 7 saat olacak. Seferler sayesinde, gurbetçilerimiz başta olmak üzere turistlerin, Avrupa’ya kendi araçlarıyla seyahat edebilecek olması önemli bir kolaylık getirecek” dedi.