Ege Çeşme’de kimi yas tuttu, kimi eğlendi

Çeşme’de kimi yas tuttu, kimi eğlendi

18.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Silvan’daki terör saldırısı ülkeyi yasa boğarken, bazı sanatçılar konserlerini iptal etti. Bazı eğlence yerlerinde ise vur patlasın çal oynasın tarzı hayat hız kesmedi

Çeşme’de kimi yas tuttu, kimi eğlendi

Diyarbakır’da Silvan İlçesi’nde 13 askerini PKK terörüne şehit veren Türkiye yas tutarken, tatil beldelelerinden İzmir’in Çeşme İlçesi’nde bazı mekanlarda eğlence sürdü. Megastar Tarkan başta olmak üzere Mazhar, Fuat, Özkan’dan oluşan MFÖ grubu ve diğer şarkıcılar konserlerinden vazgeçerken, Çeşme’de bir eğlence mekanında, Serdar Ortaç sahne aldı. Diyarbakır Silvan’da şehit olan 13 askerin toprağa verilmesinin ardından konserin yapılması eleştirildi.
Çeşme’deki Miss Exclusive Of The World yarışmasının şarkıcıları Hande Yener ve Sinan Akçıl ise, Diyarbakır’da şehit olan 13 askerin cenazelerinin kaldırıldığı gün olduğu için sahneye gönülsüz çıktı. 5 bin kişilik amfitiyatroya, ücretsiz olmasına rağmen bin kadar izleyici geldi.
Perulu güzel birinci oldu
Yarışmada Perulu Claudia Carrasco birinci oldu. İkinciliği Litvanya’dan Enrika Trepkute alırken, Türkiye’yi temsil eden Açelya Kartal üçüncü oldu. Gecede şarkı söyleyen Hande Yener ve Sinan Akçıl, Türkiye’de yaşanan terör olayları nedeniyle, sahneye gönülsüz çıktıklarını belirtti. Siyah bir elbise giyen Hande Yener, “İki gündür konseri iptal etmeye uğraştık. Ama olmadı” dedi. İki şarkı söyleyip dönen ünlü şarkıcılar, organizasyonu da şehit cenazelerinin kalkmasının hemen ardından böyle bir geceye ev sahipliği yaptığı için eleştirdi.
Türkiye’de son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki gösteren Sinan Akçıl, “Bu yarışmaya söz verdiğim için katılmak zorunda kaldım. Yaşananlar çok kötü. Bu bir savaş değil. Bu Türkiye’yi bölmeye çalışan sineklerin vızıltısıdır” diye konuştu.