Ege Çeşme, dünya kenti olacak

Çeşme, dünya kenti olacak

10.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, EİB yönetimini ağırladı, “İzmir’in incisi kentimizi dünya turizminde cazibe merkezi yapmak için hayata geçireceğimiz birçok projemiz var” dedi

Çeşme, dünya  kenti olacak

Ege İhracatçıları Birliği (EİB) Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbırakmaz ve Ege Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ı ziyaret etti. Ziyaret için EİB yönetimine teşekkür eden Başkan Oran, “İzmir’in incisi Çeşme’yi dünya turizminde cazibe merkezi yapmak için hayata geçireceğimiz birçok proje var. Turizmi çeşitlendirerek, fuar, seminer ve kongre merkezi yapacağımız Çeşme’de EİB ile birçok projeye imza atacağız” dedi.
İzmir’in dünyaya açılan kapısı Çeşme’nin turizm merkezine dönüşmesi için birçok ortak projeyi hayata geçirmeyi istediklerini dile getiren Zandar da “Coğrafyası, denizi, termali ile dünyanın en güzel sahilleri Çeşme’de. Burayı dünya turizm kenti yapmak için elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sanat Sokağı müjdesi

Öte yandan belediyenin desteğiyle Ilıca Çini Atölyesi kursiyerlerinin hazırladığı ‘Çeşme’de Çini Günleri Sergisi’ Ayios Haralambos Kilisesi’nde beğeniye sunuldu. Etkinliğe katılan Başkan Oran stantları gezdi, kursiyerlerle sohbet etti. Sanata desteklerinin süreceğini kaydeden Başkan Oran, “Çağdaş ve modern kentimizde Atatürk kadınlarımızın ellerinin değdiği bu eserler benim için çok kıymetli. Yakın zamanda Çeşme’ye yakışacak bir sanat sokağı için de çalışmalara başlayacağız” ifadesini kullandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergi, 14 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilir.