Ege Çeşme ile havaalanı arası HAVAŞ servisi

Çeşme ile havaalanı arası HAVAŞ servisi

29.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir İl Trafik Komisyonu, ilçe ile Adnan Menderes arasına otobüs seferi koyma teklifini, 4 ret oyuna karşın 5 oyla kabul etti

Çeşme ile havaalanı arası HAVAŞ servisi

İzmir İl Trafik Komisyonu yıllardır kısır çekişme yüzünden bir türlü gerçekleşmeyen havaalanı yolcusu için Çeşme’ye servis otobüsü kararını onayladı. 4 ret oyuna karşılık 5 kabul oyuyla alınan karar sayesinde artık binlerce havaalanı yolcusu, taksi tutmak zorunda kalmadan ekonomik bir şekilde Çeşme’ye; Çeşme’den havaalanına ulaşabilecek.

Haberin Devamı



Yıllardır tartışılıyor
Çeşmeli turizmcilerin yıllardır üzerinde durduğu, “Kim yaparsa yapsın ama Adnan Menderes Havaalanı- Çeşme arasında düzenli seferler yapılsın” talebi nihayet gerçek oluyor. 15 Mayıs-15 Eylül 2012 tarihleri arasında Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş. (HAVAŞ) tarafından Çeşme-Adnan Menderes Havaalanı arasında servis otobüsleri hizmet verecek. Karar gereği servis otobüsleri, İzmir şehir merkezine girmeyecek, yoldan yolcu alamayacak. Çeşme Seyahat firmasınnın da havaalanına sefer yapmak istediği, komisyonda bu isteğin kabul görmediği, buna karşılık komisyonun Gaziemir’e kadar sefer izni teklifine ise Çeşme Seyahat’in sıcak bakmadığı öğrenildi.

ÇEŞTOB’tan kutlama

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, “Bu, büyük bir problemdi. Turistlerin Çeşme’ye gelme istekleri kırılıyordu. Nihayet çözüm bulundu. Bu kararı verenleri tebrik ediyoruz” dedi. HAVAŞ Otobüs İşletmeleri Koordinatörü Osman Er, alınan karardan, dolayısıyla Çeşme turizmine sağlayacakları katkı nedeniyle memnun olduklarını belirtti. Er, “HAVAŞ, 15 Mayıs ile 15 Eylül 2012 tarihleri arasında, her 1.5 saatte bir, gece 01.30’a kadar yolcu transferi yapacak. Herkese hayırlı olsun” dedi.