Ege Çeşme umutlu!

Çeşme umutlu!

19.12.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

ÇEŞO Başkanı Köfüncü, esnafın yılbaşına hazır olduğunu söyledi. Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Çelikok da, rezervasyonların yüzde 80’i aştığını belirtti.

Çeşme umutlu

Yusuf Çınar - Yılbaşına sayılı günler kala Çeşme’de hazırlıklar sürüyor. Oteller, yeni yıl gecesini unutulmaz kılmak için programlarını hazırlıyor, restoranlar özel mönü hazırlıkları yapıyor. Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ÇEŞO) Başkanı Osman Köfüncü, esnafın yılbaşı beklentisinin yüksek olduğunu vurguladı. Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Necat Çelikok da, rezervasyonların yüzde 80’i aştığını söyledi. ÇEŞO Başkanı Köfüncü, oda üyesi otellerin birçoğunun açık olduğunu ve restoranların da yılbaşı için özel mönü hazırlığı yaptığını belirtti, “Yılbaşına daha zaman var. Umarım bu kalan süre içinde de rezervasyonlar devam eder ve doluluğu yakalarız. Esnafımıza yakışacak bir şekilde yeni yıla girmek istiyoruz. Misafirlerimizi en iyi şekilde eğlendireceğiz” dedi. Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılan otellerin stantlarının yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Köfüncü, “Ziyaret eden herkesin memnun olduğunu öğrendik. İçi dolu, verimli bir fuardı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Necat Çelikok da, yılbaşı nedeniyle Alaçatı’ya olan ilginin yüksek olduğunu vurguladı, otel, restoran ve eğlence yerlerinde yılbaşı rezervasyonlarının yüzde 80’i aştığını söyledi. Yaz sezonu bitse de Alaçatı’ya ilginin bitmediğini ifade eden Çelikok, “Aralık ayı nortasına gelmemize rağmen havaların iyi olması nedeniyle Alaçatı’da haftasonları hareketli geçmeye devam ediyor. Butik otellerin çoğu açık değil. Ama mekanların önemli bölümü açık. Açık olan otellerin de önemli bölümü haftasonları dolu oluyor. Yılbaşı rezervasyonları da çok iyi gidiyor” şeklinde konuştu. Çelikok, geçen yıl Çeşme Belediyesi ile gerçekleştirdikleri 4 günlük erken yılbaşının bu yıl da gerçekleşmesi için hazırlık yaptıklarını sözlerine ekledi.