Ege 'Çeşmemizi karalamayın'

'Çeşmemizi karalamayın'

10.08.2018 - 23:34 | Son Güncellenme:

Esnaf Odası Başkanı Köfüncü, ‘müzik ücreti’ adı altında para alındığı iddialarını yanıtladı, “Hep bu tür spekülasyonlar oluyor. Esnafımız zan altında” dedi

Çeşmemizi karalamayın

Çeşme Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Alaçatı’da bazı eğlence yerlerinin ‘müzik ücreti’ adı altında para aldığına yönelik iddialar hakkında Milliyet Ege’ye açıklamalarda bulundu. Köfüncü, her sezon ortasında veya sonuna doğru bu tür spekülasyonlar olduğunu belirtti, “Çeşme turizmi bu konular yüzünden olumsuz etkileniyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Şikâyet gelmedi’

Çeşme’nin bu tarz haberlerle gündeme gelmesini kendilerini çok üzdüğünü, esnafın moralini bozduğunu kaydeden Köfüncü, “Biz sezona başladık, sezonun ortalarına doğru böyle bir olay yaşadık. Benim teşkilatıma ya da belediyeye böyle bir şikayet gelmedi. Olaydan sonra şirketlerle yaptığım görüşmelerde adisyonlarda böyle bir yazının olmadığı ifade edildi. Sadece birkaç münferit olay yaşanmış. Ama bu mekânlar İstanbul’dan müzisyen getiriyor. Uçak, sahne parası gibi masraflı bir iş bu. Kendilerinin ifadesi şu: Mekânda bir içecekle bütün geceyi geçirene böyle bir iki münferit olay yaşanmış. Biz esnaf olarak hatamız varsa hatadan döneriz. Ancak, bütün esnafımız zan altında kalıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Herkesi sarstı’

Basına yansıyan olayın tüm mekanlarda oluyormuş gibi gösterildiğini, buna anlam veremediğini belirten Köfüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu durum esnaf teşkilatı olarak beni ve tüm ilçemizi üzdü. Bizim, bu tür haberlerle gazetelere konu olmamamız gerekiyor. Çeşme turizmi, bu tarz konular yüzünden olumsuz etkileniyor. Bir kasa domatesin içindeki bir çürük, tüm kasayı bozar. Biz bu arkadaşları uyarıyoruz. Sezon başlarında esnafımızdan masalarında fiyat tarifesi mönülerinin bulundurulmasını istedik. Bu sezon genelde her şey güzel giderken, ilçemizin karalanması herkesi çok derinden sarstı.”

İddiaya göre, Alaçatı’da bazı gece kulüpleri, müşterilerinden ‘müzik bedeli’ adı altında ücret istedi, adisyonlara da kişi başı 50 lira yansıttı.