Ege ‘Çevre dostu ve harika bir kent’

‘Çevre dostu ve harika bir kent’

18.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Çevre dostu ve harika bir kent’

BM Çevre Programı kapsamındaki ‘Deniz Çöpü En İyi Uygulamaları Bölgesel İşbirliği Toplantısı’ için İzmir’e gelen katılımcı ülkeler, kentteki çevre dostu uygulamaları övdü.

Haberin Devamı

İZMİR, Birleşmiş Milletler (BM) Çevre Programı Akdeniz Eylem Planı kapsamında, önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Akdeniz’e kıyısı olan kentlerin çevre ve yaşam kalitesini iyileştirme çabalarını tanımak ve sürdürülebilir kalkınmalarını özendirmek amacıyla ilk kez 2017’de verilen ödülü kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Barselona Sözleşmesi MAP Koordinatörlüğü’nün ‘Deniz Çöpü En İyi Uygulamaları Bölgesel İşbirliği Toplantısı, İzmir’deki uygulamaları öne çıkardı.

Toplantıyı yöneten BM Çevre Programı Koordinatör Vekili Tatjana Hema, “Geçen yıl ödül verdiğimiz İzmir, çevre korumada en iyi uygulamaları yapıyor. Burası harika bir kent” diye konuştu.

Projeleri anlattı

Bölgesel uygulamalarının paylaşıldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Körfezi’ndeki temizlik çalışmalarını anlattı. Büyükşehir’in karbon salımını düşüren raylı sistem yatırımları konusunda bilgi verdi.

Haberin Devamı

Havagazı’ndaki toplantıya Türkiye’nin yanı sıra Fransa, İtalya, Yunanistan, Arnavutluk, Hırvatistan, Bosna Hersek, Kıbrıs, İsrail, Lübnan, Malta, Fas, Slovenya, Libya ve Tunus’tan temsilciler katıldı.

Yazarlar