Ege Cezaevindeki Genç’e güvercinli doğum günü

Cezaevindeki Genç’e güvercinli doğum günü

28.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında 397 yıla kadar hapis cezasının istendiği, ikinci duruşmasında 17 kişinin tahliye edildiği davanın tek tutuklu sanığı olarak Yeni Şakran Cezaevi’nde 15 aydır tutuklu bulunan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, 62’nci doğum gününde meslektaşları ve sevenleri tarafından yalnız bırakılmadı.

Cezaevindeki Genç’e güvercinli doğum günü

Büyükşehir önünde toplanan, aralarında Başkan Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu, Genç’in kardeşi Nagehan Genç ve diğer sanıkların da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, “Genel Sekreterimiz Pervin Şenel Genç’e özgürlük istiyoruz”, pankartları açtı. Genç’in avukatı Turan Karakaş, “Hak da gerçek de Pervin hanımdan yanadır. Gerçeğin ortaya çıkmasını hakkı ve adaleti istiyor ve bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı


452 gündür tutuklu
Başkan Kocaoğlu ise, “Tam 452 gün geçti. Genç, 15 aydır tutuklu. Son günlerde çeteden de vazgeçildi sadece bir tutuklu var. Genç, benim hata yapmamam için beni bir annenin evladını, ablanın kardeşini koruduğu gibi korudu. Benim için bunu yapan o, cezaevinde yatıyor. Bu durumun herkese acı verdiğini biliyorum” diye konuştu.