Ege CHP’de hayal kırıklığı

CHP’de hayal kırıklığı

15.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Davası’nda beklenen tahliyelerin gerçekleşmemesi, parti örgütünde şok etkisi yarattı. İl yöneticileri ve milletvekilleri, kararı siyasi bulduklarını açıkladı

CHP’de hayal kırıklığı

Büyükşehir davasından çıkan ara karar CHP cephesinde büyük üzüntü yarattı. Kararın açıklanacağı cuma günü sabahtan itibaren tutuklu sanıkların tahliye olacağı umuduyla Bayraklı’daki İzmir Adliyesi’ne giderek umutla 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nden gelecek açıklamayı bekleyen milletvekilleri, parti yöneticileri ve partililer, iki kişiyi özgürlüğe kavuşturan karar ile büyük bir şok yaşadılar.

Gözyaşlarına boğulanlar
Adliye önünden bir dakika olsun ayrılmayan tutuklu yakınları ve partililer, kararın açıklanmasından sonra gözyaşlarına boğuldular. Duruşmanın sona ermesi ve kararın açıklanmasından sonra tutuklu sanıklar cezaevine gönderilirken, cezaevi araçları bazı kişiler tarafından tekmelendi, yumruklandı.

Bilirkişilere eleştiri
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, karar konusunda yorum yaparken, yargının siyasallaştığı iddiasında bulundu. Bayır, tepkilerini, “Daha fazla sayıda tahliye bekliyorduk ama gerçekleşmedi. Bilirkişilerin aslında bilmez kişiler oldukları ortaya çıktı” sözleriyle dile getirdi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, yorum yapamayacak kadar şaşkınlık içerisinde olduğunu belirtti. Narlıdere Belediye Başkanı Abdür Batur da “Beklentimiz olmadı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kocaoğlu, sporla hatırlatma yaptı

TÜYAP 17. İzmir Kitap Fuarı kapılarını “Adalet” istemiyle açtı. CHP milletvekilerinin tutuklu gazeteci yazar Mustafa Balbay’ın kitaplarını hazırlanan sembolik cezaevi parmaklıkları arkasından okurlara imzalattığı fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilginç bir eleştiri yaptı. Kocaoğlu, “Geçliğimizde bir Adalet Spor Klubü vardı. ‘Adalet kümeye’ denirdi. Adalet küme düşmüştü” dedi.
TÜYAP 17. İzmir Kitap Fuarı’nın açılış törenine CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Erdal Aksünger, Mustafa Moroğlu, CHP Denizli milletvekili İlhan Cihaner, eski Kültür Bakanları’ndan Ercan Karakaş, Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan katıldı.

Balbay kitapları
İzmir Kitap Fuarı’nın en dikkat çekici etkinliklerinde biri İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Balbay’a özgürlük girişimi etkinliği oldu. Bu kapsamda bir stant parmaklıklarla cezaevi hücresine dönüştürüldü. İlk gün CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger, Denizli milletvekili İlhan Cihaner ve Kültür eski bakanlarından Ercan Karakaş Balbay’ın kitaplarını okurlarına imzaladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilk kitap imzalatanlardan biri oldu.
UTKU BOLULU İzmir DHA

Haberin Devamı

Cezaevinden kitap çıktı

Aziz Kocaoğlu açılış konuşmasına hem Büyükşehir Belediyesi davasında sadece 2 kişinin tahliyesi kararı çıkması hem de Mustafa Balbay gibi gazeteci-yazarların cezaevinde olması yansıdı. Kitap okumanın bilinç ve inancı güçlendirdiğini belirten Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bir yıldır başımıza gelenlerden sonra Cezaevi’nde bir kitabımız çıktı. İzenerji Genel Müdürü Ali Sabuktay ve Zafer Yörük’ün hazırladığı İlhan Tekeli ile İzmir konuşmalarını içeren ‘Çocukla büyüyen şehir’ adlı kitap Fuar’daki standımızda yerini aldı” dedi.

VEKİL TEPKİLERİ

Bilirkişiler uzman değil

Hülya Güven: Hepimizde büyük bir hayal kırıklığı var. İddianame ve savunmalara bakarsak tahliye beklenmesi kaçınılmazdır. Kararın siyasi olduğunu düşünüyoruz. Adalet birgün herkese lazım olacak. Karardan şunu anlıyoruz ki bilirkişiler inceledikleri konulara hakim değiller. Umarım geç de olsa 5 Temmuz’da adalet tecelli eder.

Haberin Devamı

Fatih Projesi idam edilmeli

Erdal Aksünger: Ben bu davayı geçersiz sayıyorum. Orada insanlar mesnetsiz konularla yargılanıyorlar. Bu yaşananları tiyatro olarak yorumluyorum. Ön yargılı ve siyasi bir yargılamadır. Büyük bir hayal kırıklığı içerisindeyim. Eğer bu davada bu cezalar veriliyorsa hükümetin Fatih Projesi’ndeki yolsuzluklara idam fermanı çıkartılmalıdır.

Sonuna kadar mücadele var

Mustafa Moroğlu: Bizler örgütlü mücadeleye inanan insanlarız. Başarının, adaletin ve demokrasinin ancak böyle geleceğine inanıyoruz. Haklılılığımıza gölge geçirmeden davamızdan vazgeçmeden mücadelemize devam edeceğiz. Bu davaların sonunda haklılığımızı ve masumiyetimizi kanıtlayacağımıza kuşkumuz yok.


Yazarlar