Ege CHP’de imzalar barajı aştı

CHP’de imzalar barajı aştı

12.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ve yönetimine karşı başlatılan imza kampanyası, bugün saat 17.00’de sona erecek. Kampanyanın sözcüsü Ali Yılmaz, dün sabah itibari ile ellerindeki noter tasdikli imza sayısının 298 olduğunu, uzak ilçelerden ellerine ulaşamayan imzalarla birlikte 313’ü bulduklarını öne sürdü. Muhalifler perşembe günü imzaları, CHP İl Başkanlığı’na teslim edecek.

CHP’de imzalar barajı aştı

CHP İl Kongresi’nin olağanüstü yapılması talebiyle 28 Eylül’de il delegelerinden noter huzurunda imza toplanmasıyla başlatılan hareket, yarın (çarşamba) saat 17.00’de sona erecek. İmza kampanyasının sözcüsü Ali Yılmaz, salı sabahına kadar ellerindeki noter tasdikli imza sayısının 298 olduğunu, uzak ilçelerden ellerine ulaşamayan imzalarla birlikte 313’u bulduklarını öne sürerek, “Bayındır, Beydağ, Kiraz gibi ilçelerde toplanan imzalar elimize ulaşamadı. Onlarla birlikte 313’ü buluyoruz. İmza veren herkesten alacağız” dedi.

Haberin Devamı

Her mahalleye kadın temsilci
CHP İzmir İl Kadın Kolu başkanlığı tarafından, 30 ilçe kadın kolu başkanı ve yönetimlerinin katılımıyla düzenlenen aylık olağan Kadın Kolları toplantısının konuğu, CHP İzmir il başkanı Tacettin Bayır oldu. Bayır, yeni örgüt yapılanmasın da, her mahalleye mevcut temsilcilere ek olarak, bir de kadın temsilci olacağını açıkladı.
İl Başkanı Tacettin Bayır, kadınlara üye yapılanmasının ve mahalle temsilciliklerinin öneminden söz ederken, “Her mahallede mevcut temsilcilere ek olarak, kadın kollarımıza bağlı bir kadın temsilci olsun istiyorum. Bu da, İzmir de 748 muhtarlık olduğu düşünülürse 748 kadın temsilci demek” diye konuştu.

Ak Parti’de nöbetler başladı
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın başlattığı, seçim çalışmaları nedeniyle ara verilen ‘nöbetçi milletvekilliği’ uygulaması, Meclisin açılmasıyla birlikte İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ile yeniden başladı. Milletvekili olarak her vatandaşa ulaşmak için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Nesrin Ulema, “Bu uygulama ile sıkıntılarını birebir aktarmak isteyen vatandaşlarımıza elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz” dedi.

Bayraklı’da dönüşüme onay çıktı
Onur Mahallesi sınırlarında yaşayan Körfez Evleri’nin alt tarafında bulunan 81 bina ile birlikte Nafız Gürman Mahalleleri’ndeki 94 kaçak yapının taşınması için yeni proje geliştiren Bayraklı Belediyesi Onur ve Nafiz Gürman Mahallelerinde hazine arazisine gecekondu yapan vatandaşların taşınması için çalışma başlattı. Projede 175 mülk sahibinin sağlıklı konutlara taşınması hedefleniyor.