Ege CHP’de tek adaylı seçim

CHP’de tek adaylı seçim

07.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İzmir için eski milletvekili Ahmet Ersin ile İl Genel Meclisi eski Başkanı Hakkı Berksü isimlerini benimsediği, ancak 15 Mayıs’a kadar bu iki isimden birinin yarış dışı kalacağı öğrenildi

CHP’de tek adaylı seçim


CHP İzmir İl Kongresi’ne sayılı günler kala, adaylarla ilgili spekülasyonlara son noktayı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu koydu. Kılıçdaroğlu’nun kongreye tek adayla gidilmesini istediği, bu konuda ilgili kişilere mesajını ilettiği öğrenildi. Son günlerde yoğunlaşan kulislerde, İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in desteklediği, İl yöneticisi Abdullah Engin’in kardeşi olan Karşıyakalı Ali Engin’in veto yediği, mevcut Başkan Tacettin Bayır’ın da düşünülmediği konuşuluyor. Bu aşamada CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin ile İl Genel Meclisi eski Başkanı Hakkı Berksü isimlerinin ön plana çıktığı, bu iki isimden birinin 15 Mayıs’a kadar eleneceği ifade edildi.

Ersin ağır basıyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanlığı için yeni isimler isterken, kendisine Hakkı Berksü ve Ahmet Ersin önerildi. İki dönem TBMM’de İzmir’i temsil eden Ahmet Ersin’in, Emine Ülker Tarhan, İlhan Cihaner gibi milletvekilleri tarafından desteklendiği, 15 Mayıs’a kadar bu iki isimden birinin tercih edileceği öğrenildi. 15 Mayıs’tan itibaren de İzmirli partilileri kucaklayacak yeni yönetim kurulu için çalışmaların başlayacağı, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı 3 Haziran’daki genel kurula güçlü bir yönetim listesiyle gidileceği açıklandı.

Haberin Devamı

Diğer adayların durumu ne?

CHP’de gözler, 3 Haziran’da yapılacak İl Kongresi’ne çevrilirken, İl Başkanlığı için aday enflasyonu yaşanıyordu. İlçelerin çoğunda en az iki liste yarışırken, İl Başkanı olmak için Tacettin Bayır başta olmak üzere Levent Eyipişiren, Nevzat Kavalar, Yekta Varnalı, Serdar Sandal, Yüvel Özen, Ali Engin, Suat İstanbul, Sedat Uzunbay, Kemal Karataş, Hüseyin Mutlu Akpınar, Ertam Özen ve Hüseyin Saygılı’nın isimleri adaylar arasında geçiyordu.
Bu arada ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarının, parti tabanını harekete geçirdiği öğrenildi.