Ege CHP eğilim yokladı

CHP eğilim yokladı

10.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

CHP eğilim yokladı

CHP eğilim yokladı







CHP İzmir'in dört metropol ilçesinde belediye meclis üyesi adaylarının belirlenmesi için eğilim yoklaması yaptı.
Karşıyaka'da 111 kişiden 86'sı, Bornova'da 92 kişiden 70'i, Buca'da 70 kişiden 68'i ve Çiğli'de de 30 kişiden 28'i seçime girerek yarıştı.
Seçimler Konak, Narlıdere, Balçova, Güzelbahçe ve Gaziemir'de ise adayların sayısı meclis üye sayısının altında olduğu gerekçesiyle iptal edildi. İzmir'in dört ilçesinde yapılan eğilim yoklamasının sonuçları şöyle:

İşte liseteye girenler
Karşıyaka: Şükrü Parmaklı, Adnan Alabay, Asuman Yalçın, Faruk Yıldırım, Nami Aslanoğlu, Kenan Tosun, Aslı Çam, Hüseyin Akbaş, Atalay Düzgün, Cindi Can Polat, Ali Karaege, Metin Solak, Mehmet Kuzer, Güncel Sağlam, Serdar Aktop, Nursen Balcı, Munzur Küçük, Hıdır Akgün, Ragıp Bülent Gürkan.
Bornova: Bülent Göktay, Sıracettin Altun, Cafer Hasdemir, Mehmet Ali Ulucan, Fikret Vatansever, Şerafettin Yanova, Sevgi Kütük, Özenç Keskinbalıkçı, Aysel Gündoğan, Erol Yarcı, Selma Nalbantoğlu, Hüseyin Akkaya, Süleyman Yıldız, Şevket Tunca, Şerafettin Küçükkaya, Ramadan Güler, Hasan Erkin.
Buca: Bektaş Gül, Lokman Fazla, Celal Balıkçı, Fatma Keskin, Mesut Kocamaz, Derviş Benk, İlhan Dal, Rıza Zayıfoğlu, Adem Erirgin, Kamber Dilmaç, Engin Uçar, Hüseyin Can, Nurettin Ataman, Hakkı Geyik, Hüseyin Kaygurus, Engin Güngör, Celal Köyel, Veli Turan.
Çiğli: Ebru Olcay, İlknur Kardaş, Muhlis Yıldırım, Erkan Gül, Halis Alkan, Bülent Bingöl, Veysel Oral, Meliha Gürgen, Alihan Yıldız, Ali Rıza Akdağ.
Bu arada CHP İzmir İl Sekreteri Mehmet Yıldırım, eğilim yoklamasında il yönetiminin herhangi bir adayı desteklemesinin sözkonusu olmadığını ve bunun için çaba göstermediğini belirterek şunları söyledi:
"Eğilim yoklaması çift sıralar için yapıldı. Tek sıralara genel merkezin bilgisi dahilinde nitelikli ve konularında uzman kişiler konulacak"

Kaya, öğrenci yurdu açacak
CHP'nin Gaziemir belediye başkan aday adayı Ramazan Kaya, fakir öğrenciler için dersane ve öğrenci yurdu açacağını söyledi. Kaya, ilçesinde yarım kalan 50 yataklı belediye hastanesini hemen tamamlayıp hizmete açacağını, belediye hizmet binası yapacağını, dile getirerek, "Yürüyüş yolları, piknik alanı yaratacağız, fuar, sergi ve konferans alanları gerçekleştireceğiz. Yaşanılır bir kent yaratacağız"dedi.

Sanayici Nazlı meclise talip
Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) 10 yıl meclis üyeliği yapan çeşitli komite ve komisyonlarda görev alan Cena Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Nazlı, CHP'den Karşıyaka belediye meclis üyeliğine aday adayı oldu. Cevdet Nazlı, (71) meclis üyesi olduğu taktirde Karşıyaka'da özellikle sağlık ve eğitim alanlarında yatırımların artması için çalışacağını söyledi.

Ebenin seçim şansı


Denizli'nin Honaz İlçesi'ne bağlı Karaçay Beldesi'nde 18 yıl görev yapan emekli ebe Sezgin Karatepe (51), dünyaya getirdiği ve bugün hepsi de birer seçmen olan 500 çocuğunun desteğiyle CHP'den belediye başkan aday adayı oldu.
Öğretmen eşi Mehmet Karatepe'yi 6 yıl önce kaybeden Sezgin Hanım, aynı zamanda CHP'nin Denizli'deki 100 seçim bölgesinde tek bayan başkan aday adayı olduğu belirtildi.
1976 yılında Karaçay'a gelen Sezgin, 1993 yılına kadar görev yaptı. 18 yıl içinde 500'e yakın çocuğu dünyaya getirdi. Karaçay, 1995'de belde statüsü kazandı. Karatepe, aynı yıl DYP'den meclis üyesi seçildi. 1999 seçimlerinde de meclis üyesi seçilen Karatepe, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında CHP'ye üye oldu.
Bin 150 seçmenin bulunduğu Karaçay'da dünyaya getirdiği çocuklar ile anaların oylarını alacağını söyleyen Karatepe, "Dünyaya getirdiğim çocuklar ile anaların oyları bana yeter. AKP ve Genç Parti'den de teklif aldım, tercihimi CHP'den yana kullandım. Karaçay'a belediye başkanı olarak hizmet etmek istiyorum" dedi

ANAP'lı Netice Okutan babaevi CHP'ye döndü
Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'ne bağlı Alibeyli Belediye Başkanı Netice Okutan, ANAP'tan ayrılarak "Baba evim" dediği CHP'ye geçti. 15 yıldır Alibeyli Belediye Başkanlığı'nı yürüten Netice Okutan, "Alibeyli Beldesi'nde iki dönem SHP'den, son dönem de ANAP'tan başkanlığa seçildim. Ancak gönlüm her zaman baba evim CHP'deydi. Teklif üzerine yerel seçimlerde CHP'den aday olmaya karar verdim" dedi.

AKP Turgutlu'da başkan adayı Serhat Orhan oldu
Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde AKP Belediye Başkan Adayı olarak üzüm işletmesi sahibi ve Yeni Turgutluspor Başkanı Serhat Orhan'ı gösterdi. Orhan, "Beni Turgutlu Belediye Başkanlığı'na aday gösterenleri mahçup etmemek için çalışacağım. MHP'nin elinde olan Turgutlu Belediyesi'ni AKP'ye kazandırmaya gayret göstereceğim" dedi.

Mayamızı millet attı
AKP Uşak Teşkilatı İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelerini düğün salonunda düzenlenen toplantı ile tanıttı. Toplantıya AKP Uşak milletvekilleri Dr. Alim Tunç ve Ahmet Çağlayan'ın yanı sıra 59 il genel meclisi ve belediye meclisi adayı ile 400'e yakın partili katıldı. AKP Merkez İlçe Başkanı Hakan Uludağ, "28 Mart'ta yeni bir zafer kazanacağız. AKP'nin mayasını millet atmıştır. En fazla koltuğu AKP alacaktır" dedi.

Bodrum'da eski başkana az oy


Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde altı adayın katıldığı eğilim yoklamasında en yüksek oyu elektronik mühendisi Mehmet Kocair aldı. Belediye Başkanı Emin Anter'in ölümünden sonra üç yıl önce göreve gelen Mazlum Ağan, CHP İlçe Yönetim Kurulu'nun oylamasında 3. sırada yer aldı. Ağan, "Üç dönemdir belediye meclis üyeliği yapıyordum. Ben veya Mehmet Kocair fark etmez, önemli olan Bodrum'un geleceği için alınan önemli karar ve projelerin devam ettirilmesidir" dedi. İlçe yönetimi tarafından belediye başkanlığına aday gösterilmesi istenen Kocair (44), "Ben veya Mazlum Ağabey, farketmez. CHP olarak Bodrum'un kültürel kimliğini yaşatmak, ilçemizi dünya kenti yapmak amacındayız" dedi.





EGE


Çakabey, Eraslan'ın
Seçime doğru...
Bir bedende 2 can
Yola getireceğiz
Trafik soluk alacak
Dağ dostları
Kurtuluş inşaatta
24 SAAT EGE
İlk günkü gibi olacak
Şebnem'in Pembe Pırlantaları
İthal güzel Beatrice
Manisa'ya 2 müjde var
İZMİR REHBERİ