Ege CHP, İzmir’de seçim şansını zora soktu

CHP, İzmir’de seçim şansını zora soktu

11.02.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Adaylarını geç açıklayan CHP için konuşan Ege - Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan “CHP İzmir’de seçim şansını zora soktu. Adaylar kısa sürede kendini nasıl tanıtacak?” diye konuştu.

CHP, İzmir’de seçim şansını zora soktu

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Ülkenin birçok il ve ilçesinde başkan adayları belirlenip, çalışmalarına başladı, CHP’nin İzmir adaylarının seçim ve açıklanma süreci ise “krizli, tartışmalı” görüntülerle uzadı ve ”açıklama” gecikti. “Hiçbir seçim döneminde yaşanmayan bu durumun, 2024’ün Mart ayında yapılacak belediye başkanlığı, belediye meclis üyelikleri ve muhtarlık seçiminde ortaya çıktığının altını çizen” Ege – Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan “Adaylar kısa sürede kendini nasıl tanıtacak, projelerini halka nasıl anlatacak? Geçmişte çok söyledik, ‘başkan adayları il ve ilçe özelliğine göre belirlenmeli’ diye, hepsi havada kaldı ve seçim şansı zora sokuldu. Bakalım ne yapacaklar hep birlikte göreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Büyük bir hata

Aslan, “31 Mart’ta CHP’nin beklenen sayıda belediye başkanlığını çıkarmasının zor hâle geldiğini ve Ana muhalefet partisinin 2019’da kazandığı birçok ilçeyi bu kez kaybedebileceğini” belirterek ilçelerden örnekler verdi:

“Özellikle kırsaldaki Bergama, Kınık, Menemen, Aliağa, Kemalpaşa, Ödemiş, Bayındır, Torbalı, Menderes, Tire, Kiraz, hatta ve hatta merkez ilçelerden Buca, Karabağlar ve Bayraklı’ da adaylar kendisini ve projelerini çok iyi anlatamazlarsa CHP’nin elinden gidebilir” diyen Aslan: “Bu durumdan tamamen Genel Merkez sorumlu. İzmir gibi bir kenti sonlara bırakmakla büyük hata yaptılar. Geciken süreç tepki görünce, alelacele, sadece üç ilçenin mevcut başkanıyla yola devam edeceklerini açıklayıp, diğerlerine genç, deneyimsiz ve kadın adayları görevlendirdiler. Bu durum partiye oy kaybettirecek, AK Parti’nin alacağı oy sayısını daha da artıracak ve iktidar, hizmetlerini ülkenin üçüncü büyük kentine yağdırmaya başlayacak. Böylece büyük olasılıkla 2028 seçimlerinde İzmir Büyükşehir ile birlikte ilçe sayısında da çıtayı daha yükseğe taşıyacak.”