Ege CHP’li adaylardan vekillik pozları

CHP’li adaylardan vekillik pozları

17.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İzmir milletvekili adayları, Kültürpark’ta kurulan stüdyo ortamında vekillik pozu verdi.

CHP’li adaylardan vekillik pozları

Erkek adaylar, kadın adaylara öncelik tanıyarak centilmenlik gösterdi. Foto Remzi tarafından yapılan çekimlerde; ayakta ve otururken pozları alındı. Yansıtıcılar ve spotlar altında tek tek gülümseyen adaylar daha sonra basamaklı platforma çıkarak toplu fotoğraf çektirdi. Ergenekon tutuklusu Mustafa Balbay, babasını kaybeden Alaattin Yüksel ve Seniye Nazik Işık çekimlere katılamadı.

Çizik yiyen vekiller tepkili: Tanıtıma bizi çağırmadılar

İzmir’de CHP’nin aday tanıtım törenine, liste dışında kalan mevcut 6 milletvekili katılmadı. Vekiller, törene davet edilmediklerini de öne sürdü. Davetin cep telefonu mesajıyla yapıldığı belirtildi. Milletvekili Selçuk Ayhan, “Bir tavır olsun diye değil, davet edilmediğim için gitmedim” derken, Ahmet Ersin, “Davet edilmedim. Edilsem de Ankara’da olduğum için gidemezdim” diye konuştu. Harun Öztürk, “Aday tanıtım töreniymiş. Ben aday değilim ki”; Bülent Baratalı ise, “Bir yakınımın cenazesindeydim” dedi.
En sert tepkiyi, şu sözleriyle Canan Arıtman gösterdi: “Davet edilmedim. Yeni CHP, eskileri kazımak istiyor. Aday listeleri açıklandıktan sonra ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ne de İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, eski listelerde yer almayan vekilleri arayıp birkaç nezaket cümlesi söyleyip, teşekkür bile etmedi. Bu partide vefasızlık en ileri boyutta.” İl Başkanı Tacettin Bayır ise, “Şimdi kapris yapma değil, el ele verme zamanı” diye konuştu.