Ege Çiftçiye müjdeler

Çiftçiye müjdeler

17.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Muğla’da bir dizi ziyarette bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki sektör toplantısında konuştu.

Çiftçiye müjdeler

Muğla’da bir dizi ziyarette bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki sektör toplantısında konuştu. Muğla’ya 16 yılda 1.3 milyar lira hibe verdiklerini, kentteki tarımsal hasılanın 3.8 kat artıp 5 milyar liraya ulaştığını belirten Pakdemirli, orman ve su alanlarında da 3.3 milyar lira yatırım yapıldığını ifade etti.
Milyonlarca lira yardım
Geçen haftalarda yaşanan şiddetli yağışlarda zarara uğrayan çifçiye destek verileceği müjdesi veren Bakan Pakdemirli, “Afetten zarar gören 782 çiftçimize ait 13 bin 600 dekar alandaki zarar için yardım verilecek. 28 bin çiftçimize 15.3 milyon lira mazot, gübre ödemesi yapılacak. 5 bin 300 çiftçiye 15 milyon lira yem bitkisi desteği ödenecek. 51 yerleşim yerinde; zeytin, badem, ceviz, çam fıstığı, kuşburnu, havuç, dut fidanı dikip ücretsiz olarak bölge insanına 49 yıllığına tahsis edeceğiz. Et ve Süt Kurumu’nun Muğla için süt tozu kotasını da 55 tona çıkartıyoruz. Seraların rehabilitasyon çalışmaları için ise Ziraat Bankası’ndan düşük faizli kredi imkanı sağladık” diye konuştu.
Muğla’ya yer altı barajı
Türkiye’de barajlar konusunda yeni bir defter açtıklarını anlatan Pakdemirli, “Ege’de yeraltı barajlarıyla ilgili çalışma yapacağız. Muğla’da da olabilir. Yağan yağmuru yer altında tutup, yeraltı su kaynaklarını, yeraltı haznelerini kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Yazarlar