Ege ÇİPURA VE LEVREK DUBAİ YOLCUSU

ÇİPURA VE LEVREK DUBAİ YOLCUSU

06.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Ortadoğu pazarındaki pazar payını arttırmak için Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde 27 Şubat-2 Mart tarihlerinde düzenlenen Gulfood Fuarına katıldı.

ÇİPURA VE LEVREK DUBAİ YOLCUSU

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Eşbaşkanı Melih İşliel, alım gücü yüksek olan Dubai’nin aynı zamanda önemli bir reeksport merkezi olduğunu Türkiye’nin yakınlık avantajını kullanarak ihracatlarını arttırmak istediklerini söyledi.

134 firma katıldı
Dubai’de düzenlenen, Gulfood Fuarı’na STG olarak ilk kez katıldıklarını belirten İşliel, “STG olarak, yeni pazar arayışı kapsamında, B.A.E.’nin ticari özelliklerini de dikkate alarak Gulfood Fuarı’na katılım kararı aldık. Gulfood Fuarı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde 27 Şubat-2 Mart tarihlerinde düzenlendi. 16. kez düzenlenen bu fuara, 152 ülkeden 3.800 firma ve 81 ulusal pavilyon yer aldı. Gulfood fuarı, dünya çapındaki en önemli yiyecek, içecek ve otel ekipmanları fuarlarından birisi. Çoğunluğu Ortadoğu, Afrika, Asya’dan olan 55 bin kişinin ziyaret ettiği Gulfood fuarı, gıda sektörünün buluşma noktası konumunda” diye konuştu. Türkiye’den 134 firmanın katıldığı Gulfood Fuarı’nda, Su Ürünleri Tanıtım Grubu standı yoğun ziyaretçi akınına uğradı.

Beceri 10 için Aliağa’dan çağrı
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi, “Beceri 10’u Aliağa’da da başlatıldığını duyurdu. ALTO Başkanı Adnan Saka, 18 yaşından büyük, en az ilköğretim mezunu işsiz herkesin başvurabileceğini söyledi. ?Saka “Bu proje ile işçinin ‘SGK İşveren’ payını, 4.5 yıl boyunca ‘İşsizlik Sigorta Fonu’ndan İşkur ödeyecek. Kursa katılanlara günlük 15 TL yevmiye de ödenecek. İşsiz gençlerimizi bekliyoruz” çağrısında bulundu.