Ege Çocuklar hareketlendi!

Çocuklar hareketlendi!

01.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Çocuklar hareketlendi

Allianz Türkiye, 7-12 yaş arası çocukların hareket ve spor yoluyla sağlıklı büyümelerine katkı sağlayan kurumsal sosyal sorumluluk programı Allianz Motto Hareket’in İzmir’deki dönem kapanışını, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliğiyle düzenlediği bir şenlikle kutladı. 25 Mayıs Cumartesi günü TEGV İzmir Çiğli Eğitim Parkı’nda gerçekleştirilen Hareket Şenliği’ne 200’ün üzerinde çocuk ve 50 gönüllü katıldı.


Çeşit çeşit etkinlikler

Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Pekel’in eğitmenliğinde gerçekleştirilen şenlikte çocuklar, 32 hafta boyunca öğrendikleri çocuk atletizmi, korfbol ve bocce gibi fiziksel aktiviteleri sergileme imkânı buldu. Ayrıca program için yaratılan üç karakter; sevimli hareket canavarı Motto Hareket, yaramaz Kıpır ve oyun delisi Zıpır da şenlikte çocuklara eşlik etti.

Hedef, 42 bin çocuk

Allianz Türkiye Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Ofisi Direktörü Burçun İmir, 8 yılda 42 bin çocuğa ulaşarak hareket, spor ve sağlıklı yaşam kültürünün toplumda yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerine dikkat çekti. İmir, “Allianz Motto Hareket ile çocuklarımıza sadece hareket becerisi kazandırmanın ötesine geçmek, yaşamları boyunca kullanabilecekleri nitelikte eğitimler vermek istedik. Onlara karakter gelişimi, bağ kurabilme, aktif katılım ve özgüven becerilerini kazandıran, onların akademik, sosyal ve duygusal özelliklerinin gelişimine katkı sağlayan bir modele odaklandık” dedi.

Çocuklar hareketlendi