Ege ‘Çocuklarımız yarınlarımız’

‘Çocuklarımız yarınlarımız’

23.04.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel mesajlar yayımlayan İzmir iş dünyası “Güçlü gelecek için hep birlikte çalışmalıyız” vurgusu yaptı.

‘Çocuklarımız yarınlarımız’

İş dünyası temsilcileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle birer mesaj yayınladı. Ulusal egemenlik ve demokrasi vurgusu yapan STK’lar, çocukların bu özel gününü de kutladı. İş dünyası temsilcileri, “Umutlarımız olan çocuklarımız sayesinde, daha güçlü bir Türkiye’ye hep birlikte yürüyeceğiz” mesajı verdi.

Haberin Devamı

‘Daima çalışacağız’

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, “Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği olarak, ülkemizin gerçek sahipleri olan çocuklarımıza ve gençlerimize karşı sorumluluğumuzu hiçbir zaman unutmuyoruz. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınması, refahı ve Cumhuriyetle kazandığımız değerleri korumak için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

‘İlham kaynağımız’

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ve millet egemenliğinin ilan edildiği, ülkemiz milli tarihinin başlangıcı ve dönüm noktasıdır. Tüm dünya çocukları kardeşlik içinde omuz omuza yaşamalıdır. Bizlere güç veren çocuklarımızın umutları ve hayalleri, bugün ortaya koyduğumuz çabanın ilham kaynağıdır” dedi.

Haberin Devamı

‘Geleceğimizin nişanesi’

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş “Bugün, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkumuzu sadece kendi çocuklarımızla değil, aynı zamanda tüm dünya çocuklarıyla da paylaşmaktayız. Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesine dayanarak, dostluk, kardeşlik ve barış adına verdiğimiz tüm mesajlar, bu bayram vesilesiyle dünyaya yayılmakta ve bu temennilerimizin yaygınlaşmasına sebep olmaktadır. Geleceğimiz, çocuklarımızın ellerinde şekillenecektir” dedi.

‘Çocuklarımız yarınlarımız’

‘Coşkuyla kutlayalım’

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz, “Sevgili çocuklar; ülkemizin en değerli varlığı olarak, geleceğimizin güvencesi, yaşam sevincimiz ve umudumuzsunuz. Sizlere düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Dileğimiz, tüm dünya çocuklarının kardeşlik duygularıyla her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır” diye konuştu.

‘Atatürk’ün izindeyiz’

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Özden Erten, “Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bağımsızlığını kazanan Türkiye, 104 yılda her alanda büyük kazanımlar elde etmiş, gerçekleştirdiği atılımlarla büyük başarılarla ulaşmıştır. Çocuklarımızın yurt sevgisine ve çalışkanlığına olan güçlü inancıyla TBMM’nin açıldığı bugünün çocuklara armağan eden Atatürk, geleceği öngörebilen nadir liderlerden biridir. Onun izindeyiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Çocuklarımız umudumuz’

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner, “Sevgili çocuklar; Sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarısınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur.

Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız” dedi.

‘Milletin mücadelesi’

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Korkmaz, “Türk Milletinin şanlı direnişini simgelemeyen Kurtuluş Savaşı sonrasında, millet iradesinin vücut bulduğu ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Türkiye Büyük Meclisi’nin açılış günü olan 23 Nisan’ın çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenin ve umudun göstergesidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Fedakarlık timsali’

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ünlü, “Dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakarlıkların timsalidir. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımızın, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten, kendine güvenen, milli ve manevî değerlerine bağlı gençler olarak yetiştirmek ortak sorumluluğumuzdur” açıklamasında bulundu.

‘En büyük armağan’

İzmir YMMO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zengin, “23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı, barış içinde yaşanabilecek bir dünyanın tohumlarının atıldığı ilk ve tek çocuk bayramıdır. Çocuklarımızın bu onurlu görevi en güzel şekilde yerine getireceklerine inanan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de, bu büyük sevgi ve inancının bir ifadesi olarak bugünü çocuklara armağan etmiştir” dedi.

‘Birliğimizin ifadesi’

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Ayda Özeren, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurt dışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak milli birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir. Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Bu bayram birliğimizin ifadesi” diye konuştu.