Ege Çöp torbası cezaları Yargıtay’da onandı

Çöp torbası cezaları Yargıtay’da onandı

01.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Denizli Belediyesi’nde vatandaşlara dağıtılan çöp torbalarının alımlarında yolsuzluk yapıldığı, rüşvet alındığı iddiasıyla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonunda 10 sanığın çeşitli cezalara çarptırıldığı davadaki kararı Yargıtay onadı.

Çöp torbası cezaları Yargıtay’da onandı

Eski Temizlik İşleri Müdürü Rafet Şahin’in 7 yıl 3 ay 15 günlük cezası, alımın yapıldığı firmanın temsilcisi Muzaffer Odabaşı’nın aldığı 12 yıl bir ay 15 günlük cezası ve TSE görevlisi Abdülkadir Kaya’nın 4 yıl 2 aylık hapis cezaları kesinleşti.

Haberin Devamı

İtiraz edilmişti
Yapılan itirazlar üzerine dava dosyasını incelemeyen Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Rafet Şahin, Muzaffer Odabaşı ve Abdülkadir Kaya hakkında verilen kararları onadı. Diğer sanıklar hakkında rüşvete aracılık, edimin ifasına fesat karıştırmaya yardım, görevi ihmal gibi suçlardan verilen cezalar da Yargıtay tarafından onanırken, 2010 yılı sonunda çıkarılan 5728 Sayılı Kanun uyarınca görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal suçlarından verilen cezaların bozulmasına karar verildi. 2010 yılı sonunda çıkarılan kanunla bu suçların cezalarının düşürülmesi ve suç tanımında değişiklik yapılmış olması gerekçe gösterildi.

Yazarlar