Ege Çöpten ‘tasarruf’ çıktı

Çöpten ‘tasarruf’ çıktı

25.10.2017 - 03:56 | Son Güncellenme:

Bornova Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve ekonomiye can vermek amacıyla atıkları ayrıştırarak topluyor. Başkan Olgun Atila, “Çöpleri geri dönüşüm kutularına atın” çağrısı yaptı

Çöpten ‘tasarruf’ çıktı

Bornova Belediyesi, atıkların ayrıştırılarak hem çevrenin kirlenmemesini hem de ekonomiye yeniden kazandırılması için kampanya başlattı, ilçenin farklı noktalarına geri dönüşüm kutusu yerleştirdi. 2017 yılının ilk 8 ayında 4 bin 209 ton ambalaj atığı ayrı toplandı. Aynı dönemde 4 bin 209 ton cam ambalaj çöp olmaktan kurtuldu. Ayrıca belediyesi vatandaşların evlerinde yaptığı tadilat sonucu ortaya çıkan 100 çuvala kadar olan atıkları da belli bir ücret karşılığı topluyor. İlk sekiz ayda evlerden toplanan moloz miktarı da 13 bin 787 tona ulaştı. Önceki yıllarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği toplama yarışmalarında birinci olan Bornova Belediyesi’nin, 2017 yılının ilk 8 ayında topladığı atık pil miktarı da 6 bin 647 kilogram. Ayrıca bitkisel yağlar muhtarlıklarda bulunan mavi atık yağ toplama bidonlarında, elektronik atık eşyalar da Bornova Belediyesi bahçesinde, Bornova Merkez Pazaryeri’nde ve Çamdipi Kapalı Pazaryeri’ndeki ‘Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya Toplama Kutusu’na bırakılabiliyor.

Haberin Devamı

‘Atmayın’

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, atıklara özel konteynerleri ilçenin farklı yerlerine yerleştirdiklerini belirtti, “En güzel temizlik kirletmemektir. Cam ya da plastik şişeler, kağıtlar, metaller, elektronik malzemeler aslında atık değil, geri dönüşüm malzemesi. Herkesi bu bilinçle kullanmadıkları malzemeleri çöpe değil, geri dönüşüm kutularına atmaya çağırıyorum” dedi.

‘999 29 29’u arayın’

Başkan Atila, atıkların ayrı toplanmasıyla ilgili kapasiteyi artırmaya devam ettiklerini söyledi. Vatandaşlar atıkların ayrı toplanmasıyla ilgili daha detaylı bilgileri Bornova Belediyesi’nin 999 29 29 numaralı telefonundan alabiliyorlar.

Bornova Belediyesi atıkların ayrı toplanmasını sağlayarak çevrenin kirlenmesini önlüyor. Başkan Atila, bu konuda da duyarlı olunmasını istedi.