Ege Çözüm için Yıldırım destek! Şengül, dosyayı Ankara’ya ulaştırdı

Çözüm için Yıldırım destek! Şengül, dosyayı Ankara’ya ulaştırdı

15.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun kendisine sunduğu, kentin sorunlarını içeren dosyayı Ankara’ya götürdü. Şengül, Başbakan Yıldırım’ın, aşılamayacak bir sorun olmadığını belirttiğini söyledi

Çözüm için Yıldırım destek Şengül, dosyayı Ankara’ya ulaştırdı

İzmir Büyükşehir Beleye Başkanı Aziz Kocaoğlu geçen hafta, CHP, MHP, İYİ Parti ve AK Parti İzmir il başkanlarını ziyaret ederek, kentin resmi kurumlarda onay bekleyen konularına dair 14 maddelik bir dosya sunarak, siyasilerden çözüm için destek istemişti. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, o dosyayı ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım’a verdi. Yıldırım’ın dosyayı aldığında tebessüm ettiğini belirten Şengül, “Başbakan Yıldırım dosyada yer alan bir çok konuya hakim, bazı sorunların çözüldüğünü ancak bazı konularda zamana ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Yani hükümetin İzmir’in sorunları ile ilgilenmediği gibi bir durumun söz konusu değil” diye konnuştu. Ankara mesasinin ikinci gününde ise dosyayı ilgili diğer bakanlıklara götürecek.

Haberin Devamı

Takvim netleşmedi

Öte yandan ilçe kongrelerini yapan AK Parti, il kongresinin takvimini henüz netleştirmedi. Kongrenin Nisan sonu veya Mayıs’ın ilk haftası yapılması planlanıyor. Aydın Şengül, il kongresinin takvimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın programına göre ayarlayacaklarını açıkladı. AK Parti, ayrıca 18 Mart Pazar günü Bayraklı ve Kemalpaşa ilçelerinin kongrelerini yapacak. Kemalpaşa’da mevcut başkan Yaşar Kırıkpınar ile yola devam kararı alındı. Bayraklı’da da mevcut başkan Özgür Hızal, yeniden delegenin karşısına çıkacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP, MHP, İYİ Parti ve AK Parti İzmir il başkanlıklarını ziyaret ederek 14 maddelik bir dosya sunmuştu.

Haberin Devamı

'İTTİFAKI HALKLA YAPARIZ'

Her partiden oy alabilme potansiyeli olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, “Parti uygun görürse aday adayı
olabilirim” dedi

İzmir’de üç yerel radyonun ortak yayınına konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilk olarak İzban’daki yeni ücretlendirme sistemine değindi. “İsterdim ki, bu işi kimse politik malzeme yapmasın. Bloke edilen ücret inişte iade ediliyor. Bu bir şehir efsanesine dönüştü” dedi. Çevre ilçelerde hizmet veren kooperatif ve birliklere bağlı minibüsçülerin Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım sistemine dahil edilmesi konusundaki çalışmaları da anlatan Kocaoğlu, ayrıca İzmir’e ikinci bir çevre yolunun şart olduğunu belirtti.

AKP-MHP arasındaki seçim ittifakının yerele yansıması durumunda kendilerinin de ittifak çalışmaları yapıp yapmayacağı yönündeki soruyu ise“Bugüne kadar tabanda vatandaşla, seçmenle ittifak yapıp seçilebilecek oyu alıyorum. Herkese eşit, hakkaniyetli davranarak problemleri çözmeye çalışıyorum. Her partiden de oy alabilme şansımız var” şeklinde yanıtladı.

Şengül espri yaptı herhalde!

Kocaoğlu, AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün ‘idari yargı İzmir’de CHP’nin elinde’ sözlerine ilişkin olurak, “Bunca yıl siyaset yapan, il başkanlığı yapan, milletvekilliği yapan Aydın kardeşime bu yakıştı mı? O dava açan kurumlar en çok bana dava açıyor. Belki espri yapmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Çözüm için Yıldırım destek Şengül, dosyayı Ankara’ya ulaştırdı

İLÇELERDE HEDEF 21019 SEÇİMLERİ

Hafta sonu gerçekleşen Karabağlar, Menderes ve Torbalı ilçe kongrelerine katılan AK Parti İzmir Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanvekili, Necip Kalkan partisinin yerel yönetimde ‘AK Parti Belediyeciliği’ kavramını ortaya çıkartarak Türkiye’de önemli hizmetler geçekleştirdiğini vurguladı. Kalkan, “İzmir’de 7 tane belediyemiz var. Bu ilçelerimiz de yapılanlar ortada. 2019 yılında hedefimiz tüm İzmir’i AK Parti Belediyeciliği ile buluşturmak” dedi. Son 15 yılda, İzmir’e 45.65 milyar TL yatırım yaptıklarını belirten Kalkan, “İzmir’e Ulaştırmadan sağlığa, eğitimden tarıma, enerjiden epora kadar birçok yatırım yaptık. Yatırım demek istihdam üretim, ihracat demek. Bizim yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı. Bunun için hedefimiz 2019 yılında yerel yönetimleri kazanarak İzmir’imizi, daha mutlu bir kent haline getirmek” dedi.

Moody’s, İzmir’İn kredi notunu değiştirmedi

Haberin Devamı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch Ratings’den sonra, Moody’s’den de güzel haber geldi. Moody’s, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği en yüksek ulusal kredi notunu değiştirmedi. Mart 2018 Kredi Görüş Raporu’nda, ulusal düzeydeki en yüksek not olan ‘Aaa’ notuna dair bir düşürme eylemi olmayacağını, ayrıca kredi notunun negatif olan görünümünün durağan olarak değiştiğini bildirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dinamik ekonomisine, sağlam bütçe performansına ve ihtiyatlı finans yönetimine vurgu yaptı.