Ege Çözüm sözü geldi

Çözüm sözü geldi

21.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Madencilik sektörünün temsilcileri, Ankara’ya çıkarma yaptı. Bakanlıklarla temaslarda bulunup sorunlarını iletti

Çözüm sözü geldi

Türkiye’de madencilik sektöründe faaliyet gösteren birlik ve STK’ların, 2019 yılının ilk çeyreğinde sektörün yüzde 9,2 küçüldüğünü belirttiği ortak açıklama ve önlem talepleri Ankara’dan duyuldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Maden ve Petrol İşleri Genel (MAPEG) Genel Müdürü Cevat Genç, sektörün yaşadığı sıkıntıları görüşmek için madencilik sektörü temsilcileriyle ayrı ayrı bir araya geldi. Görüşmede öne çıkan sorunlar; yüksek izin ve ruhsat bedelleriyle bürokrasi oldu.

Haberin Devamı

‘Katkıya hazırız’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı ve Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü Cevat Genç, maden ruhsatlarına ilişkin sektör temsilcilerinin talepleri başta olmak üzere kendi bakanlık ve kurumlarını ilgilendiren sorunların çözümü noktasında idari ve yasal olarak her türlü adımı atmaya ve çalışmaya hazır olduklarını belirtti.
Kendisi de madencilik sektöründen gelen Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’nun ise görüşme sırasında orman izin bedellerinin yüksekliği konusunda sektörün hassasiyeti konusunda gerekli araştırma ve çalışmayı yapacaklarını ve bakanlık olarak sektörün yaşadığı sorunları aşması için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını sektör temsilcilerine aktırdığı kaydedildi.