Ege Cumhuriyet için kenetlendiler

Cumhuriyet için kenetlendiler

28.10.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Yaşasın Cumhuriyet... 99. yıl kıvançla, gururla kutlanıyor. Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları düzenledikleri programlarla Ege’nin her yerinde coşkuyu doruğa çıkardı.

Cumhuriyet için kenetlendiler

İZSİAD: İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümünü özel bir gece ile kutladı. Anadolu Ateşi’nin sahne aldığı, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen gecede İZSİAD tarafından hazırlanan, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet devrimlerini anlatan belgesel alkış aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu milletin kalbinde çok güçlü yer edindi. Emin olun, onun sevgisini, bize gösterdiği yolda yürüyüşümüze olan inancımı kalplerimizden hiçbir güç söküp alamayacaktır. Cumhuriyet sayesinde bilimden sanata, sanayiden tarıma nice atılımlar gerçekleştirildi. Cumhuriyet ile birlikte bu topraklarda yaşam, sağlık, eğitim hakkımızı kazandık. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı, düşünce, toplantı ve gösteri özgürlüğü hakkı, din ve vicdan özgürlüğü hakkı, basın özgürlüğü hakkı gibi en temel haklarımızı Cumhuriyet sayesinde aldık. O yüzden Cumhuriyet’e çok şey borçluyuz. Devrimleri ve dehası ile bize bu ufku açan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyet’in tesisi ve ilerlemesinde emeği bulunan herkese sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. Konuşmanın ardından, geceye sponsor olan Ege Demir, Batı Anadolu, Mercedes Benz West Motorlu Araçlar, Bortar Group, Dokay ile Zel firmalarının temsilcilerine ve Anadolu Ateşi Grubu’na teşekkür plaketleri verildi.

Haberin Devamı

KONAK: Konak Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. kuruluş yıldönümüne özgü etkinlikleriyle Cumhuriyet Bayramı coşkusu kentin dört bir yanında yaşanıyor. Bu yıl mahallelerde de etkinlikler var. Tüm İzmirliler, panel, sergi ve konserlerde bir araya gelerek hem salonlarda hem meydanlarda Cumhuriyet sevgisini haykırdı. Başkan Abdül Batur, “Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları, Cumhuriyetimizin kuruluşu için kahramanlık öyküleri yazdılar. Bugün nefes alabiliyorsak, bayrağımızı asabiliyorsak, vatanımız diyebiliyorsak onlara borçluyuz” dedi. Konak’ın parklarında da Cumhuriyet Şenliği etkinlikleri düzenleniyor. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, akademisyenlerin katılımıyla, Prof. Dr. Ergün Aybars’ın konuşmacı olduğu bir panel yapıldı. Aybars, Atatürk için “İmkânsızı başardı” dedi. Konak Belediyesi Kadın Müzesi’nde, 33 kadın sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu seramik, resim ve heykellerden oluşan ‘Atatürk’ün İzinde Çağdaş Türk Kadınları Cumhuriyet Sergisi’ açıldı. Sergi, 3 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek. Alsancak’ta gençlerin etkinliği vardı. Güzelyalı Nâzım Hikmet Kültür Merkezi de Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına sergi ve konserle katıldı.

Haberin Devamı

BORNOVA: Belediyenin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Koşusu’na katılanlar, tişörtleriyle Mustafa Kemal Caddesi’ni kırmızı beyaza boyadı. Koşunun startını, Bornova Belediye Başkan Vekili Hüseyin Ünal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç verdi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova’da Cumhuriyet coşkusunu yurttaşların yoğun katılımıyla kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirtti, “Koşuya katılarak birlik ve beraberliğimizi gösteren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Bu akşam düzenlenecek olan kortej yürüyüşü ve Derya Uluğ konserine de tüm Bornovalıları çağıran İduğ, şu vurguyu yaptı: “Cumhuriyetimizi kuran Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet borcumuzu ve vatanımıza bağlılığımızı daha büyük etkinliklerle kutlamaya devam edeceğiz.”