Ege DAĞ FARE DOĞURDU

DAĞ FARE DOĞURDU

27.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik büyük gürültü yaratan operasyonda gözaltına alınan 44 kişiden 5 belediye çalışanı tutuklandı. Suçlamaların hedefindeki 33 kişi ise mahkeme tarafından serbest bırakıldı...

DAĞ FARE DOĞURDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik 22 Kasım sabahı başlatılan ve 44 kişinin gözaltına alındığı operasyonun dördüncü gününde tahliye coşkusu yaşandı. İfadeleri tamamlanan dört kişinin ardından, tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen ve aralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey’in de bulunduğu 15 kişinin daha serbest bırakılmasıyla sevinç gözyaşları sel oldu. Yargılama aşamasının son basamağında adliyeye sevk edilen 19 kişinin de dördü Savcılık kararı ile olmak üzere serbest kalması ile gözaltına alınıp bırakılan kişi sayısı 33’e yükseldi. Körfez- 2 Operasyonu’nda tutuklu yargılanacak olan kişilerin toplam sayısı 11’de kaldı.
02.30’a kadar süren duruşmaların ardından, mahkemenin kararını adliye kapısı önünde heyecanla bekleyen yakınları büyük bir mutluluk yaşadı. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları da serbest bırakılan belediye personellerini yalnız bırakmadı.
Kararın ardından büyük sevinç yaşayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sıcağı sıcağına yaptığı açıklamada, “Yargıcın verdiği kararla bütün arkadaşlarımız serbest bırakıldı. Bizi yalnız bırakmayan dostlarımızın bu davranışının yargı kararıyla da onaylanması hepimizi mutlu etti. Biz hiçbir zaman yılgınlığa düşmedik, düşmeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Hakim değişti
Büyükşehir’e yönelik operasyon sırasında nöbetçi hakim sıfatıyla bürokratları yargılayan İsmail Şahin’in 2. günden sonra rapor aldığı belirtildi. Erzincan Savcısı İlhan Cihaner’i yargılayan heyette yer alan İsmail Şahin’in rapor almasından sonra görevlendirilen hakem Mehmet Ayhan’ın, bürokratları uzun uzun dinlediği ve savcıların tutuklama talebiyle karşısına çıkardığı 15 kişinin tamamını tahliye etti.

TUTUKLANANLAR

5 belediyeci 5 sendikacı

İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay, Kültür Müdürü Halim Yazıcı, Solfej Prodüksiyon, Organizasyon Şirketi’nin Sahibi Sedat Sakur, DİSK 3 No’lu Şube Başkanı Cafer Konca, Sendika Disiplin Kurulu Başkanı Necip Binici, Şube Saymanı Memiş Sarı, Denetim Kurulu Başkanı Cafer Alt, Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Yıldırım, Kültür Daire Başkanlığı çalışanlarından Tülay Tümay ve Cengiz Başkurt, Destek Hizmetleri Şefi Pınar Çalışkan.

Haberin Devamı

SERBEST KALANLAR

ESHOT’çulara tutuklama yok
Hüseyin Çalışkan, Erhan Bey, Tülay Azeri, Selçuk Savcı, Levent İşler, Murat Özel, Işık Çelikoğlu, Gül Şener, Faruk Alçelik, Tufan Eker, İrfan Aras, Hüseyin Ercan, Turgay Akkaya, Besim Gültekin, Rafet Bayam, İbrahim Tuz, Muharrem Derbentoğulları, Hüseyin Kırmızı, Kemal Bulut, Asuman Gökkaya, Yekta Saydam, Çağrı Çavuşoğlu, Ercan Mertbilek, Şulehan Ulusoy, İsmail Yoğurtçu, Mustafa Nafi Kaya, Gökhan Boğazkesen, Murat Boyacıoğlu, Ferik Faruk Boyacıoğlu, Faik Ahmet Akıncı, Oktay Sakur.