Ege Daha çok kişiye yardım edilecek

Daha çok kişiye yardım edilecek

15.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bornova’da yaşlı, gebe, lohusa ve bebek bakımı hizmeti yaygınlaştırılıyor. Hem uzman ekip sayısına hem de gidilen mahalle sayısına yenileri ekleniyor

Daha çok kişiye yardım edilecek

Bornova Belediyesi tarafından yürütülen gebe, lohusa ve bebek bakım hizmetinin kapsamı genişletildi. Gidilen mahalle sayısı 3’ten 6’ya, ilçe genelinde faaliyet veren yaşlı bakım ekibi sayısı da 2’den 4’e yükseltildi.
Gebe, loğusa ve bebek bakımı, Zafer, Serintepe ve Merkez mahallelerinde, bir uzman ebe, üç ebe ve bir şoförle başladı. Şimdi ise ekibe üç ebe daha ilave edildi. Ayrıca mahallere Doğanlar, Mevlana ve Kızılay da eklendi. Geçen yıl mayıs ayından bu yana 222 gebeye 836 ziyaret, 149 loğusaya 449 ziyaret, 224 bebeğe 844 ziyaret, 122 çocuğa da 199 kez ziyaret gerçekleştirildi.

Kimsesiz değiller
Bornova sınırları içinde yaşayan ve evinden dışarı çıkamayan, hareket kabiliyeti az ya da olmayan 60 yaş üzerindeki yatağa bağımlılar, yoksullarla, kimsesizlere de yardım eli uzatılıyor. Görevliler, yaşlıları evlerinde ziyaret edip, sorunları saptayarak kayıt altına alıyor. Yatak-çarşaf değişimi, banyo, oda temizliği, tırnak kesimi, pansuman, ağız ve diş sağlığı bakımı yapılıyor. Ayrıca psikolojik destek konularında da gerekli hizmet veriliyor. Dokuz ayda 342 yaşlıların evlerine toplam 2 bin 513 kez gidildi.
Başkan Kamil Okyay Sındır, insanca yaşamın gerektirdiği asgari şartları ilçe genelindeki herkese sağlamak için çaba harcadıklarını söyledi, “Sosyal belediyecilik çalışmalarımızı her geçen gün artıracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

İmdada zabıta yetişecek
Konak Belediyesi zabıtası, ilkyardım eğitimi gördü. İzmir Tabip Odası İlkyardım Eğitim Merkezi doktorlarından Figen Gürsoy’la, eğitmen Zafer Özer; yanık, kanama, bilinç bozuklukları, zehirlenme, boğulma, kırık, çıkık, burkulma, kalp krizi gibi pek çok konuda doğru ve etkin müdahale tekniklerini uygulamalı olarak gösterdi. Başkan Hakan Tartan, çeşitli semt merkezlerinde vatandaşlara ve belediye personeline de ‘ev kazalarından korunma ve temel ilkyardım becerileri’ konusunda eğitim düzenleyeceklerini söyledi.

Beydağlı yönetmen ödül haberi bekliyor
İzmir’den sinema sektörüne altın harflerle adını yazdıran Seferihisarlı Çağan Irmak’ın ardından, bu kez de Beydağlı yönetmen Mehmet Genç adından söz ettirmeye başladı. Ödemiş Belediyesi’nde grafiker olarak çalışan Genç, “Sular Çekilmeden” kısa filmiyle 2009’daki Hollanda Leiden Kısa Film Festivali’nde dünya 2’ncisi seçildi. İkinci kısa filmi “Topaç”la da Fatih Üniversitesi’nin düzenlediği 4. Kristal Klaket Kısa Film Yarışması’nda ön elemeyi geçerek finale kaldı. 17 Şubat’taki finali heyecanla bekleyen Mehmet Genç, “Topaç’ta engelli bir öğretmenin başarı öyküsünü ele aldık. Tüm oyuncular Ödemişli” dedi.

Haberin Devamı

Takı yapıp mutlu oluyorlar
Konak Belediyesi, kadınların el becerilerini artırıp ev ekonomilerine katkı sağlamaları amacıyla Eşrefpaşa Semt Merkezi’nde el sanatları kursları açıyor. Özellikle takı tasarım eğitimi yoğun ilgi görüyor. Kadınlar, çarpıcı tasarımlara imza atıyor, hayranlık uyandırıyor. Kursiyerlerden modacı Fatma Özbulal, “Daha önceleri depresyon ilaçları kullanıyordum, artık ilaca ihtiyacım kalmadı. Burada çok mutluyum” diyor. Emekli hemşire Özgül Kahya da ürettikçe tüm sıkıntıları unuttuğunu söylüyor.

Yazarlar