Ege DAHA NE BEKLİYORSUNUZ?

DAHA NE BEKLİYORSUNUZ?

04.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Önceki gün sonuçlanan şike davasında Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü ve Diyarbakırspor eski Başkanı Abdurrahman Yakut’un suçlu bulunması, Altay camiasını bir kez daha ayağa kaldırdı

DAHA NE BEKLİYORSUNUZ


Şike davasında önceki gün alınan kararla, Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü ve Diyarbakırspor eski Başkanı Abdurrahman Yakut’un suçlu bulunması, Altay camiasını ayağa kaldırdı. Başkan Ömer Hızlıok, Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe gündeminin gölgesinde kalmasına rağmen, haklılıklarının bir kez daha kanıtlandığını belirterek, “Mahkeminin verdiği karar, Bank Asya 1. Ligi’nda 2010-11 sezonunda şike yapıldığını tescilledi. Bugüne kadar ‘Kararı bekleyin’ dediler. Alın size mahkeme kararı. Şimdi ‘Yargıtay bozarsa’ diyecekler. Onu-bunu bilmem. Şike tescillendi. Futbol Federasyonu büyük çelişki içine düştü. Bu saatten sonra da hakkımızı vermezlerse, başka şeyler düşünmeye başlayacağım” dedi.

Haberin Devamı


“O rapor nerede?”
Bağımsız yargının verdiği kararların, TFF dahil her kurumu bağladığını dile getiren Hızlıok konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yeniden Bank Asya 1. Ligi’ne alınmamız için elimizde her türlü hukuki done var. PFDK daha önce Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü ve Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut’a, şikeye teşebbüsten 1’er yıl hak mahrumiyeti vermişti. Ancak bu kararlar verilmeden önce Etik Kurulu Raporu açıklanmadı. O rapor nerede? Ben, Etik Kurulu’nun, teşebbüsten daha fazlasını o rapora yazdığını biliyorum. Nitekim mahkemenin kararı da beni doğruluyor. Bu konuda kimse bizim taraf olmadığımızı söyleyemez. Taraf değilsek Etik Kurulu niye bizden görüş ve belge aldı? Hakkımızı kimseye yedirmeyiz. Süreci yakından takip edip, gereken adımları atmaya kararlıyız.”

Haberin Devamı

Kemal Zorlu’dan şike açıklaması

Altay Divan Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, sonuçlanan şike davasıyla ilgili “Adaletin tecellisi” yorumunu yaptı. Zorlu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bank Asya 1.Lig’inde yapılan şikenin hiç gündeme gelmedi. Artık Adli Yargı da kararını verdi. Gelişen bu olaylar karşısında Altay’ın da çıkarlarını korumak bizim görevimiz. Uluslararası spor hukukunu bu konuda çalıştıracağız. Çünkü Adli Yargı verdiği kararlarla, önümüzü açtı. Bize de adalet isteme hakkı doğdu. Altay’ın yerinin Bank Asya 1.Lig’i olduğunu her zaman söyledik. Altay Yönetim Kurulumuz da bu konuda verilecek mücadelenin bizimle birlikte takipçisi olacaktır.”

Yazarlar