Ege Dayatma yok!

Dayatma yok!

07.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Dayatma yok

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Büyükşehir’in araçlara takılacak yüz tanıma özelliklerine sahip kamera sistemi konusunda herhangi bir zorlama yapmadığını belirtti.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin taksi, minibüs ve servis araçlarına güvenlik kameraları takılması konusunda esnafa dayatmada bulunduğunun iddia edilmesini üzerine, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası bir açıklama yaptı. Oda, Büyükşehir tarafından kendilerine herhangi bir dayatma yapılmadığını ifade etti. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2017/7 sayılı genelgesi ile ülke genelinde yolcu taşımacılığı yapan tüm taksi, minibüs ve otobüs cinsi taşıtlara 31 Aralık’a kadar güvenlik kamerası sistemi takılma zorunluluğu getirildiğini kaydeden oda yetkilileri, şu bilgileri verdi:

Komisyon kuruldu

“İzmir’de de İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, İzmir Minibüsçüler Odası ile İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası’nın yer aldığı komisyon kuruldu. Teknik şartnameleri yerine getiren firmalar ticari araçlara güvenlik sistemi takma hakkı elde etti. Bu süreçte Büyükşehir’in dayatması olmadı.”

Haberin Devamı

‘Aplikasyon ücrete dahil’

Haberlerde yer alan kamera sisteminin fiyatına ilişkin ifadelerin yanıltıcı olduğunu belirten yetkiler, “Aynı kamera sistemi, İstanbul’daki taksilere KDV hariç 6 bin 500 liraya takılıyor. İzmir’de sunduğumuz hizmeti internet ortamına taşımamızı sağlayacak taksi çağırma mobil uygulaması da dahil olmak üzere 5 bin 400 lira. Bilgi kirliliği ile üyelerimizi yanıltmaya çalışan bazı kesimlerin de öne sürdüğü gibi mobil aplikasyon için ayrıca ücret talep edilmiyor” dedi.