Ege Değişimin öncü kenti olacağız

Değişimin öncü kenti olacağız

09.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Değişimin öncü kenti olacağız

İzmir’in 35’inci Başkanı Tunç Soyer, Aziz Kocaoğlu’ndan görevi devraldı “Bu kenti koruyup daha da ileriye taşımak için aşkla çalışacağım” dedi.

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Tunç Soyer, Seferihisar’daki görevini İsmail Yetişkin’e devrettikten sonra, İl Seçim Kurulu’nda mazbatasını aldı. Büyükşehir’in efsane başkanı merhum Ahmet Piriştina’nın doğumgünü olduğunu, günün öneminin daha da arttığını belirten Başkan Soyer, “Onun efsanesine sahip çıkacağım” dedi. Tarihi milattan önce 6 bin 500 yıl öncesine giden 8 bin 500 yıllık şehre belediye başkanı seçilmenin büyük gururunu yaşadığını belirten Soyer, “İzmir’in 35’inci belediye başkanı oldum. Gerçekten çok büyük bir gurur. Bu görev aslında bir nöbet. Nöbetin sonunda gururla bırakmayı bileceğiz. Bana oy veren vermeyen herkesin bu kentte daha büyük onur duyarak yaşaması için, bu kenti koruyup ileriye taşımak için aşkla çalışacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tüm başkanları tebrik etti

Ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Soyer’i, Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu karşıladı. Makamda gerçekleştirilen devir teslim töreninde Soyer ve Kocaoğlu birbirine çiçek verdi, daha sonra belediye meclis salonuna geçti. Seçilen belediye başkanlarını tebrik eden Kocaoğlu, “15 yıl boyunca İzmir’in sorunlarını çözmeyi hedefledik. İzmir’e hizmet etmek duyguların en yücesi ve ben bu duyguyu 15 yıl yaşadım. Umarım Tunç Başkan da bu duyguyu uzun süre yaşar ve başarılı olur” dedi.

Başkan Soyer ise 15 yıldır kentte büyük bir başarıyla hizmet eden Aziz Kocaoğlu’ndan görevi almasının büyük bir avantaj olduğunu belirtti. Aldığı bayrağı daha yukarıya çıkaracağını aktaran Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

İki ana hedef

“Türkiye’de büyük bir değişim başladı, bunun öncü kenti olmayı başarmak zorundayız. Bugün bize düşen demokrasiye sımsıkı sahip çıkmak. Öncelikli iki ana hedefimiz ise bu şehrin refahını artırmak ve refahın adil bir şekilde paylaşılmasını sağlamak.”

Belediyedeki devir teslim töreninin ardından Soyer ve CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Burada da halka seslenen Başkan Soyer, “Sizlerin huzurunda Kurtuluş Savaşı’nda emperyalizme karşı kazanılan savaşta bizim için canlarını veren dedelerimize, ninelerimize söz veriyorum. Asla onların yolundan ayrılmayacağım. Türkiye demokrasiden asla ayrılmayacak. İzmir buna öncülük edecek bir şehir olacak. Müreffeh ve muasır medeniyetler seviyesine birlikte çıkacağız. Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler… Motorları maviliklere süreceğiz” şeklinde konuştu.