Ege Demokrasiye inanan herkesin oyuna talibim

Demokrasiye inanan herkesin oyuna talibim

06.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, “İzmir çantada keklik değil ama İzmirli CHP’yi değerlerin savunucusu olarak gördüğü için oy veriyor” dedi.

Demokrasiye inanan herkesin oyuna talibim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, katıldığı bir televizyon programında adaylık süreci ve yerel seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu. Aday olduğunu açıklandığı gün öğrendiğini belirten Soyer, “Kentlerinde başarılı olmuş isimler tercih edildi. Merkez siyasette yol almış, öne çıkmış isimler değil de yerelde başarısı ortaya konmuş isimler üzerinde duruldu. Bu belirleyici oldu” dedi.

Haberin Devamı

‘Akdeniz’de birlik’

İzmir’de gördüğü sorunları anlatan Soyer, “Altyapı, ulaşım, trafik, çöple ilgili sorunlara odaklanacağız. İzmir’de 20 bin flamingo yaşıyor, dünyada içinde flamingo üreyen tek metropolde yaşıyoruz. Havası, toprağı hala temiz. Ayrıca İzmir Akdeniz çanağında yüzlerce yıl boyunca liman kenti oldu. 1 Nisan sabahı; İskendiriye, Beyrut, Atina, Marsilya, Roma, Barselona belediye başkanlarına mektup yazıp “Akdeniz kentler birliği kuruyoruz” diyeceğiz” dedi. Projelerinden de örnekler veren Soyer, şöyle devam etti:

‘Gençler karar verecek’

“Hizmette ağırlık her zaman ön sıralardakilere verildi, biz arka sıralara döneceğiz. Projeleri cebimden çıkarmayacağım. İzmirlilerle birlikte yapacağız. Genç Elçiler projemiz olacak. Hangi siyasi partiye yakın oldukları önemli değil, bu kentin geleceğinde onlar yaşayacağı için planlamasını da onlar yapacak. İzmir sinema endüstrisine ev sahipliği yapacak alanlara da sahip, sinema ve müzik endüstrisini İzmir’e taşıyacağız.”
HDP’nin İzmir’de aday çıkarmayacağının hatırlatılması üzerine açıklama yapan Soyer, “Ne örtülü ne açık bir ittifak yok. AK Parti, MHP, HDP fark etmiyor. Biz İzmirlilerin oyuna talibiz. Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, yeter ki demokrasinin erdemlerine inansın. İYİ Parti’den de tepki görmüyorum. Aksine parti yöneticilerinin vicdanen sahip çıktıklarını görüyorum. Birlikte çalışacağız” diye konuştu.
“İzmir çantada keklik değil” söylemine de değinen Soyer, “Doğru! Çantada keklik değil. Ne kadar anket yapılsa da o insanlar oyunu sandığa atacak. Daha 55 gün var, her dakikasını çalışarak geçirmek zorundasınız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Kaş kalkması bile yaşanmadı’

“Aziz Kocaoğlu’nun Tunç Soyer’le ilgili itiraz ettiği şey neydi?” sorusuna yanıt veren CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, “Muhtemelen Aziz Bey bir başka ismin aday olmasını istiyordu. Aziz Bey ile bizim aramızda 10 yıllık belediye başkanlığım döneminde en ufak bir sürtüşme, kavga yaşanmadı. Kaş kalkması bile yaşamadık. Bunu ona sormak daha doğru olur” ifadelerini kullandı.