Ege Denizli’de havai fişek operasyonu

Denizli’de havai fişek operasyonu

01.08.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ormanları yangından korumak için alınan satış yasağı kararına uymayan kırtasiyecilere baskın yapıldı. 15 Ekim’e kadar kullanımı yasaklanan havai fişek, maytap ve çatapatlara el konuldu

Denizli’de havai fişek operasyonu

De­niz­li Va­li­li­ği, ha­vai fi­şek ve ben­ze­ri ya­nı­cı eğ­len­ce mad­de­le­ri­nin kul­la­nı­mı­nı, sa­tı­şı­nı, or­man­lar için teh­li­ke oluş­tur­du­ğu ge­rek­çe­siy­le 15 Ekim’e ka­dar ya­sak­la­dı. An­cak ba­zı kır­ta­si­ye­ler­de sa­tı­ş ya­pıl­dı­ğı be­lir­len­di. İl Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü Ruh­sat­lar Şu­be­si bu­nun üze­ri­ne ope­ras­yon dü­zen­le­di, tes­pit edi­len iş­yer­le­ri aran­dı. 171 ha­vai fi­şek, 241 ku­tu tor­pil, 129 fü­ze, 134 kız ka­çı­ran, 25 Ra­ma­zan to­pu, 28 fes­ti­val bom­ba­sı, 409 ufo, 101 sis bom­ba­sı ve 38 me­şa­le ele ge­çi­ril­di. Kır­ta­si­ye­ işletmecileri hak­kın­da tu­ta­nak tu­tul­du, ya­sal iş­lem baş­la­tıl­dı.
De­niz­li Em­ni­yet Mü­dü­rü Mu­zaf­fer Er­kan, bu tür pat­la­yı­cı mad­de­le­rin or­man yan­gı­nları­na ne­den ol­du­ğu­nu ha­tır­lat­tı. Er­kan, şun­la­rı söy­le­di: 

Pa­ra­nı­zı ha­va­ya at­ma­yın
“Geç­ti­ği­miz yıl­lar­da özel­lik­le ha­vai fi­şek­ler, ye­şi­lin kül ol­ma­sı­na yol aç­tı. Yan­gın ris­ki, ku­rak bir yaz ge­çir­di­ği­miz bu yıl da­ha da art­tı. Va­li­li­li­ği­miz de ha­vai fi­şek­le­rin bi­linç­siz­ce kul­la­nı­lıp or­man yan­gı­nlarına neden olmaması için ya­sak ge­tir­di. Biz de al­dı­ğı­mız ih­ba­rları de­ğer­len­di­rip beş iş­ye­ri­ne eş zamanlı bas­kın yap­tık. Va­tan­daş­la­rı­mız, dü­ğün­le­rin­de pa­ra­la­rı­nı ha­vai fi­şek­le­re ya da pat­la­yı­cı mad­de­le­re ve­re­ce­ği­ne da­mat ve ge­li­ne ta­kıp, da­ha ha­yır­lı bir iş ya­pa­bi­lir. Böy­le­ce pa­ra­la­rı­nı da so­ka­ğa at­ma­mış olur­lar.”