Ege Denizli’de kar yağışı köy yollarını kapattı

Denizli’de kar yağışı köy yollarını kapattı

30.01.2009 - 02:00 | Son Güncellenme:

Yoğun kar ve şiddetli fırtına, pek çok ilçede hayatı felç etti. 16 köy yolu ulaşıma kapandı. Çok sayıda ağaç devrildi, enerji nakil hatları koptu. İlçe ve köylerin yarısında elektrik kesildi

Denizli’de kar yağışı  köy yollarını kapattı

Denizli’de önceki gece başlayan kar yağışı nedeniyle 16 köy yolu kapandı. Kent merkezine de aralıksız 16 saat yağmur yağarken, kar yağışı yüksek kesimlerde ve bazı ilçelerde etkili oldu. İl merkezine ve ilçelere ulaşımda sorun yaşanmazken, Acıpayam’a bağlı Aliveren ve Eskiköy; Bozkurt İlçesi’ne bağlı Mecidiye, Hayrettin, Armutalan, İncelertekkesi ve Baklankuyucak; Çardak’a bağlı Hayrettin ve Söğüt; Çivril İlçesi’ne bağlı Karabedirler, Çapak, Belence, Çakallar ve Osmanköy; Honaz’a bağlı Karaçay’la Serinhisar İlçesi’ne bağlı Kocapınar köylerine ulaşım, kar yağışı nedeniyle kapandı.
Denizli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Karayolları 27. Şube Şefliği ve İl Özel İdaresi ekiplerinin, dün sabahtan itibaren kapanan köy yollarını açma çalışmalarına başladığı bildirildi.

Çardak Havaalanı da karardı
Çivril’de yoğun kar yağışı ve şiddetli fırtına nedeniyle çok sayıda ağacın devrildiği, enerji nakil hatlarının kopması nedeniyle ilçe ve köylerin yarısına elektrik verilemediği belirtildi. Fırtına nedeniyle Çal ve Baklan ilçelerinde de elektrik kesintisi meydana geldiği kaydedilen açıklamada, Çardak Havaalanı’nın da bir süre elektriksiz kaldığı belirtildi.