Ege Denizli’den tasarım şov

Denizli’den tasarım şov

18.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Plaj ve ev giyiminde tasarımla fark yaratan Denizli bu gücünü, onur konuğu il olduğu İEF’de sergileyecek.?Tekstilciler sektörel bir fuar düzenleme kararı da aldı

Denizli’den tasarım şov

Gelinlik üretiminde ve fuarında Türkiye’yi de aşıp Avrupa’nın tahtına ulaşan İzmir’deki başarı Denizli’deki plaj ve ev giyimi üreticilerine de ilham oldu. Türkiye Moda ve Hazırgiyim Federasyonu (TMHF) ile Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği’nin (DETGİS) öncülüğünde yapılacak tasarım yarışması ile 20 tasarımcı gün yüzüne çıkarılacak. İkinci aşamada ise İzmir’de plaj ve ev giyimine yönelik “niş fuar” düzenlenmesi planlanıyor.

İzfaş’tan destek
Denizli’de bu alanda 50’yi aşkın firma olduğunu kaydeden Nedim Örün, büyük kısmının dünyaca ünlü firmalara fason üretim yaptığını, “Artıko firmaları koleksiyon üretip satan firmalar haline getirmek istiyoruz” dedi. Bir diğer hedeflerinin de bu yarışmayı Mart ayı başlarında bir niş fuara (sadece belli bir alana yönelik fuar) dönüştürmek istediklerini vurgulayan Örün, şunları söyledi: “İZFAŞ’ın da desteğini alarak bir fuar düzenlemeyi amaçlıyoruz. Tasarım yarışmasını önceden yaparak bu konuda çalışacak tasarımcıları ortaya çıkarmak istedik.
Ege Bölgesi’nde üreticileri ve tasarımcıları bir araya getirecek böyle bir fuarda İzmir’in de pazarlamada, yani fuarcılıktaki deneyiminden yararlanmak büyük katkı sağlayacaktır. ” dedi. Örün, tasarım konusunda Denizli’nin elde ettiği gücü; özellikle pareo, şort gibi plaj giyimi ve pijama, gecelik, eşofman gibi ev giyimi konusunda şu anda sahip olunan boyutu, konuk il olduları 80, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sergileyeceklerini sözlerine ekledi.

Yarışmanın finali Ekim’de yapılacak
Denizli’yi tasarım merkezi haline getirmek istediklerini dile getiren Örün, “Bu amaçla federasyon üyemiz olan DETGİS ile bir tasarım yarışması düzenliyoruz. 19 Ağustos’a kadar eserlerini teslim eden tasarımcılar 20’ye indirilecek ve 12 Ekim tarihinde Denizli Anemon Otel’de yapılacak final yarışmasında ilk 10’a kalan tasarımcılarımız ödüllendirilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı



Resmi rekolteyi UZZK açıklayacak

Geçtiğimiz yıllarda diğer kuruluşlarla rekolte tahmini gerginliği yaşayan ve Bakanlık’tan “resmi tespit heyeti” yetkisi almış bulunan Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi, bu yılki tahmin çalışmaları öncesinde “Resmi rekolte” vurgusuyla bir açıklama yaptı. UZZK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tan tarafından yapılan açıklamada, zeytin ve zeytinyağı üretim sezonuna ilişkin sağlıklı verileri sağlamak amacıyla geçen iki sezonda olduğu gibi bu yıl da UZZK Koordönatörlüğü’nde oluşturulacak Zeytin ve Zeytinyağı Rekoltesi Ulusal Tespit Heyeti tarafından rapor hazırlanacağı duyuruldu.



Çeşmeli Otelciler yine Bakan’la dertleştiler

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB)Yönetim Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı ziyaret etti.
ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, 7 kişilik bir heyetle Bakan Günay’ı makamında ziyaret ederek, ilçe turizminde yaşanan sorunları ilettiklerini belirtti. Bakan Günay ile yaptıkları görüşmede, ecrimisil, termal su kullanan işletmelerden alınan bedel gibi konulardaki görüşlerini aktardıklarını kaydeden Öncel, “Sorunlarımızı anlattık. Ecrimisilde isyanımızı dile getirdik. Türkiye’nin diğer turizm bölgelerine uygulanan ecrimisil bedellerinin, Çeşme’de de aynen uygulanması gerektiğine inandığımızı söyledik” diye konuştu. Öncel ayrıca 2012 yılında Çeşme Festivali’nin ÇEŞTOB’un Kültür ve Turizm Bakanlığı katkısıyla düzenlemesi konusunda Günay’la görüş birliğine vardıklarını da müjdeledi.

Haberin Devamı



Selway Outlet hızlı büyüyor

Bin metrekarelik alanı ile Selway Outlet’te de hizmet vermeye başlayan LC WAİKİKİ açılışa özel düzenlediği kampayanlar ile büyük ilgi gördü. Geçtiğimiz gün açılışı yapılan LC WAİKİKİ Mağazası sürpriz indirimler ve kampanyaları ile müşterilerini ağırlamaya başladı. Kadın ve erkek giyimi, elektronik mağazaları ile seçkin lezzet alternatifler ile İzmir ve çevresinin çekim adresi olan Selway Outlet Park, Balçova Çevre Yolu’nda yer alıyor.

TASİŞ’ten yeni ihale

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İzmir İşletme Bölge Müdürlüğü çeşitli cinste toplam 61 grup eşyayı satışa çıkardı. Satış, 8 Eylül 2011 tarihinde saat 9.30’da İzmir Gaziemir’de bulunan müdürlük ihale salonunda gerçekleştirilecek.