Ege Denizli’nin teknoparkı için ilk adım

Denizli’nin teknoparkı için ilk adım

02.01.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Denizli’de; Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası’yla Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ortaklığında kurulan, valilik ve belediye destekli teknoparkın temeli atıldı.

Denizli’nin teknoparkı için ilk adım

Tören, PAÜ Kınıklı Yerleşkesi’nde düzenlendi. Vali Yavuz Erkmen, AKP Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mithat Ekici, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve oda başkanları katıldı.
Vali Erkmen, teknoparkların, yeni teknolojilere sahip sanayilerin kuruluşunda beşik görevi yaptığını belirterek, “Buraya gelecek firmalar, çeşitli projeler üreterek, üniversitenin ve sanayinin gelişmesine katkı sağlayacak dedi. Rektör Prof. Dr. Ardıç da tesisin, kentin geleceği açısından çok önemli olduğunu vurguladı, şöyle konuştu: “Türkiye genelinde 31 teknopark kuruldu. Bunlardan 20’si faaliyete geçti. Bu alanlarda toplamda 700’den fazla firma, 10 bin çalışan istihdam ediyor. Üç bin proje üretildi. Denizli Teknopark, 14 bin 500 metrekarelik alana sahip. İlk etapta 4 bin 500 metrekarelik kısmın inşaatı planlandı. 2009’da tamamlanacak binada, 60 girişimciye ofis ve teknolojik destek verilmesi amaçlanıyor.” Konuşmaların ardından protokol üyeleri, butona basarak teknoparkın ilk etabının temelini birlikte attı.

Yazarlar