Ege Deprem önlemine hazırlık çağrısı

Deprem önlemine hazırlık çağrısı

06.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

AKUT Sorumlusu Karaca, son günlerde peş peşe gelen sarsıntılar sonrasında İzmirlileri alınması gereken önlemler konusunda uyardı

Deprem önlemine hazırlık çağrısı

İzmir ve çevresinde son günlerde ardarda meydana gelen depremler alınması gerekli önlemleri tekrar gündeme getirdi. AKUT İzmir Sorumlusu Ömer Karaca, “Depreme hazırlık için alınacak önlemler felaketi en az hasarla atlatmamızı sağlar” dedi.
AKUT İzmir Sorumlusu Ömer Karaca, “Yardım ekiplerinin bölgeye ulaşması zaman alır. Deprem sonra etkilenmeyen veya az etkilenmiş vatandaşlarımızın hemen yardım kuruluşlarına müracaat ederek arama-kurtarma çalışmalarına katılmaları çok hayat kurtarır” diye konuştu. Karaca, deprem çantası hazırlanması gerektiğini belirtti, alınacak diğer tedbirleri söyle sıraladı:

Bunlar unutulmamalı
Toplanma Yerlerinin Planlanması: Ailenizle depremden önce toplanma yeri belirleyin.
Koruyucu Alanların (Hayat üçgenlerinin) Belirlenmesi: Bulunduğumuz yerlerde koruyucu alanları önceden tespit etmeliyiz.
Enkaz Altında Hareket Tarzı: Enkaz altında sakince beklemeyiz, ses duyduğumuzda sert bir cisim alıp sert bir yüzeye 3 defa vurmalıyız.

Haberin Devamı

Çekirdek ekipler hazır bulunmalı

Ömer Karaca, organize önlemler konusunda da, “Mahallelerde çekirdek ekipler kurulmalı ve kurtarma malzemeleri bulundurulmalı. Apartman, site, işhanı ve şirket yönetimleri kurtarma malzemelerini tamamlayarak, onbinlerce kişilik kurtarma ekiplerinin oluşmasını sağlayabilirler. Biz AKUT İzmir olarak malzemesini tamamlayan tüm çekirdek ekiplere elimizden geldiğince eğitim vermeye hazırız” uyarısı yaptı. AKUT sorumlusu, bilinçli İzmirlilerin alacağı küçük tedbirlerle olası bir büyük depremde bir çok hayat kurtarabileceğini hatırlattı.