Ege ‘Depremle futbol da yüzleşmeli’

‘Depremle futbol da yüzleşmeli’

17.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

TFF eski Profesyonel ve Amatör Kurul Başkanı Kemal Zorlu, deprem sonrası federasyon yönetiminin aldığı kararları eleştirdi. “Futbolumuz açısından alınması gereken önlemler var” dedi.

‘Depremle futbol da yüzleşmeli’

Güneydoğu Anadolu bölgemizde 6 Şubat 2023 günü meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketi, 35 bini aşkın insanımızın hayatını kaybetmesi, on binlerce vatandaşımızın da yaralanmasıyla tüm Türkiye’nin yüreğini yaktı. Sadece kentlerimizi yıkmakla kalmayan yüzyılın felaketi, birçok sporcumuzla birlikte, spor heyecanımızı da kaybetmemize neden oldu. Deprem bölgesindeki takımların liglerden çekilmesi, Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) bazı kararlar almak zorunda bıraktı. Ancak federasyon yönetimine, aldığı kararların adil olmadığı eleştirisi geldi. TFF eski Amatör ve Profesyonel Kurul Başkanı Kemal Zorlu, deprem sonrası liglerde yapılan düzenlemelerde teknik hata yapıldığını ve bunun sonucunda haksızlık yaşanacağını söyledi.

Haberin Devamı

‘Teknik hata var’

Zorlu, haksızlık yaratan teknik hatayı da şöyle açıkladı: “Federasyonun deprem mağduru kulüplerin çekilme talebini onaylaması ve ligdeki yerlerini dondurması doğru karar. Teknik hata ligden çekilen takımların, 6 Şubat 2023 tarihinden sonra oynayacakları maçlarda hükmen yenik sayılmasıyla yapıldı. Çekilen takımların, ligin ikinci yarısının ilk haftalarında oynadığı maçlar ne olacak? Çekilen takımlara karşı bu maçlarda puan kaybeden takımlara haksızlık olmayacak mı? Fikstür, ikinci yarının ilk haftalarında bu takımlarla oynamayan ekiplere avantaj sağlayacak. Şampiyonluk ve kümede kalma mücadelesini etkileyecek bu adaletsizliği gidermek için çekilen takımlar ligin ikinci yarısındaki tüm maçlarında yenik sayılmalı. Adalet ancak bu şekilde sağlanır” dedi.

Haberin Devamı

‘Fon yaratılabilir’

Zorlu, “Bir deprem ülkesinde yaşıyorsak, her alanda önlem almalıyız” dedi ve önemli önerilerde bulundu. Zorlu, “Başta futbol olmak üzere tüm federasyonların kendi bütçelerinde sürekli bir deprem fonu yaratabilir. Federasyon gelirlerinin belli bir yüzdesi bu fona ayrılır. Bu fona aktarılacak rakamlara kulüpler itiraz etmeyecektir. Çünkü buradaki birikimle, kulüplere depreme dayanıklı sosyal tesisler ve sporcu lojmanları yapılabilir. Statlar kontrolden geçirilip, sıkıntı varsa güçlendirme yapılabilir. Aksi halde bugünlerde yaşadığımız felaketin yansımasıyla, önümüzdeki yıllarda yabancı sporcuların Türkiye’ye gelmek istememesine neden olur” ifadesini kullandı.

İzmir derbisi çağrısına Göztepe’den olumlu yanıt

‘Depremle futbol da yüzleşmeli’

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından mağdur olan vatandaşlarımız için yardım kampanyaları çığ gibi büyürken, Spor Toto 1. Lig ekibi Göztepe’de yeni bir gelişme yaşandı. Depremin ilk gününden bu yana depremzedelere büyük destek veren Göztepe ve Karşıyaka taraftarlarının, bölgeye mali katkı sağlamak için maç oynanacak gibi derbi bileti satılması çağrısına sarı kırmızılılardan olumlu yanıt geldi. Göztepe yönetiminin vatandaşlara destek sağlamak amacıyla ezeli rakibiyle fiziksel olmadan bir derbi maçı oynamaya sıcak baktığı ve bilet fiyatları üzerinden çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Altay’dan 1 TIR su bağışı

‘Depremle futbol da yüzleşmeli’

Spor Toto 1. Lig kulüplerinden Altay’da forma giyen futbolcular, deprem bölgesine gönderilmek üzere 1 tır su bağışı yaptı. Siyah beyazlı takımda yardımı gerçekleştiren oyuncular isimlerinin açıklanmasını istemezken, söz konusu tırın depremzedelere ulaştırılmak üzere İzmir’den yola çıktığı öğrenildi. Teknik Direktör Sinan Kaloğlu ile yolların ayrılmasının ardından antrenmanlarını takımın başına geçmesi planlanan sportif direktör Tuna Üzümcü yönetiminde sürdüren Altay, ligde deplasmanda oynayacağı Bodrumspor karşılaşmasının tarihinin netleşmesini bekliyor.

Abay veda etti

TFF 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Karşıyaka, transfer döneminde hareketli saatler geçirmeye devam ediyor. Kadrosuna Ali Say, Burak Başkaya, Yılmaz Ceylan, Batuhan Akyüz ve Soner Birinci’yi katan yeşil kırmızılılar, Ali İhsan Furkan Deniz ve Kerem Pala’dan sonra Polat Abay’la da yollarını ayırdı. 19 yaşındaki oyuncu, Nazilli Belediyespor’a transfer oldu. Bu sezon Karşıyaka formasıyla 12 maça çıkan kanat oyuncusu, skor katkısı veremedi.

Haberin Devamı

Akhisarspor kongreye gidiyor

Süper Lig’den 2019 yılında başladığı düşüşle TFF 3. Lig 3. Grup’a kadar gerileyen ve amatör kümeye düşmenin eşiğine gelen Akhisarspor’da yönetim, olağanüstü genel kurul kararı aldı. 2021-2022’de takımın Spor Toto 1. Lig’de yer aldığı dönemden bu yana başkanlığı yürüten Evren Özbey ve yönetimi, kulübün geçmiş dönemden ödenemeyen 5 milyon euro borcu olduğu için 4 Mart’ta seçime gitmeye karar verdiklerini açıkladı.

Sarıca’dan, Emrah Güneriye destek

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ilde hissedelin deprem felaketi sonrası bölgenin yaralarını sarmak için başlatılan yardımda kendisi için anlamlı olan imzalı formasını satışa çıkaran bedensel engelli Emrah Güneri'ye Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca'dan destek geldi. Doğuştan tekerlekli sandalyeye bağlı olan Güneri, Sarıca'nın tüm takıma imzalatarak bizzat hediye ettiği formayı depremzedeler için satışa çıkarırken, kampanyaya katılan Sarıca, engelli taraftara yeni bir forma sözü de verdi.

Haberin Devamı

Kuşadası ve Söke dostluk maçında

Aydın’ın ezeli rakipleri Kuşadasıspor ile Sökespor, depremzedelere destek olmak için pazar günü saat 14.00’te Kuşadası Özer Türk Stadı’nda dostluk maçına çıkacak. TFF 3. Lig 2. Grup’ta Play Off yarışı veren ve Bölgesel Amatör Lig 9. Grup’ta profesyonel kategoriye çıkmaya çalışan Eşin Group Sökespor, deprem bölgesine mali katkı sunmak için karşılaşacak. Bilet fiyatları 50 lira olduğu belirlendi, elde edilecek gelir depremzedelere bağışlanacak.

Alkışlar Berke Bıyık’a

‘Depremle futbol da yüzleşmeli’

Bucaspor 1928’in kanat oyuncusu Berke Bıyık, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde mağdur olan vatandaşlarımızı unutmadı. Berke, Bucaspor 1928’de şampiyonluk yaşadığı dönem giydiği formayı ve taktığı madalyayı satışa çıkarıp depremzedelere destek oldu. Berke’nin forması ve madalyası 23 bin liraya satıldı ve bu para vatandaşlara aktarıldı. Berke yaptığı açıklamada, “24.05.2021 tarihinde İskenderunspor’la oynadığımız Play Off finalinde şampiyon olduğum formam ve madalyamın maneviyat değerini kelimelere sığdırmam mümkün değil. Şimdi formam ve madalyamın depremzedelerimiz için çok daha büyük anlamı olacak” dedi.

Ferhat Arıcan ve Asil depremzedeleri unutmadı

‘Depremle futbol da yüzleşmeli’

İzmir’in cimnastikteki milli gururları Ferhat Arıcan ve Adem Asil, depremzedeleri unutmadı. Cumhuriyet tarihinin cimnastikte olimpiyat madalyası alan ilk sporcusu olan Ferhat Arıcan, kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğunda kullandığı bileklikleri depremlerden zarar gören çocukların eğitimine destek olmak için bağışladı. Adem Asil, İngiltere’nin Liverpool şehrinde geçen yıl gerçekleşen Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olurken halka aletinde kullandığı bileklikleri yine çocukların eğitimi için bağışladı.