Ege Ders zili çaldı!

Ders zili çaldı!

12.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İlk ve ortaokullarda yeni dönem bugün başladı. İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “Toplu taşıma kullanalım” çağrısında bulundu.

Ders zili çaldı

İlk ve orta dereceli okullarda yeni eğitim-öğretim dönemi bugün başladı. İlk olarak 5 Eylül’de anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerinin uyum süreci kapsamında okulların açıldığı yeni dönemde ders zili bugün çaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım hizmetlerinin sorunsuz akışı için tedbirlerini aldı. Okullardaki eğitim-öğretim düzeninin ve servis planlamalarının genellikle ilk hafta netleştiğini vurgulayan Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “Özellikle servis araçları, özel araç sahibi veliler ve eğitimciler yoğun olarak trafiğe çıkacaktır. Mümkün olduğunca toplu ulaşım araçlarını kullanalım ki trafik sıkışıklığının ve uzun bekleme sürelerinin önüne geçebilelim. Temiz, güvenli ve konforlu toplu ulaşım araçlarımız her yere ulaşıyor, zamandan kazandırıyor” dedi. Kış trafik düzeni kapsamında uygulamalar şöyle olacak:

Haberin Devamı

Otobüs, metro ve tramvay hatları ek seferlerle güçlendirilecek. Yoğun saatlerde metro seferleri 3 dakikada bir yapılacak. Konak Tramvayı 5 dakikada bir, Karşıyaka Tramvayı ise 7.5 dakikada bir çalışacak.Yaz döneminde hafta içi ortalama günlük 1100 araçla hizmet veren ESHOT Genel Müdürlüğü, okulların açılmasıyla birlikte otobüs sayısını 1350’ye çıkaracak. İZULAŞ’ta her gün 245 otobüs seferde olacak. Seferihisar ve Kiraz’a hizmet veren ESHOT denetimli toplam 40 İZTAŞIT aracı da sefer sıklıklarını artıracak. Üniversitelerin açılacağı 26 Eylül Pazartesi günü 475 No’lu Tınaztepe Üniversitesi-Halkapınar Metro otobüs hattı hizmete alınacak. 3 Ekim Pazartesi günü ise 977 No’lu Demokrasi Üniversitesi-Üçkuyular İskele otobüs hattı devreye girecek. İZDENİZ Genel Müdürlüğü yolcu gemileri ve araba vapurları, özellikle yoğun saatlerde 15 dakikada bir seferlerine devam edecek.

Haberin Devamı

Özellikle yoğun saatlerde kentin dört bir yanındaki ana arterlerde hatalı parkların, beklemelerin engellenmesi için emniyet ve zabıta ekipleri birlikte çalışacak. Altınyol’da ilave şerit uygulaması sürdürülecek. Hafta içi 07.30–10.30 ve 16.30–20.30 saatleri arasında verilen ücretsiz çekici hizmeti de devam edecek.

Maskesiz dönem

Yeni eğitim ve öğretim yılında maske takma zorunluluğu olmayacak. Bu yıl, maske kullanmak isteyen öğrenci ve öğretmenlere okullarda ücretsiz maske temin edilecek.