Ege Devler, ağır fuarda buluştu

Devler, ağır fuarda buluştu

29.03.2018 - 01:29 | Son Güncellenme:

13 ülkeden 60’ın üzerinde alım heyetinin ağırlanacağı MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknoloji Fuarı’nda 30 tonluk 1500 blok mermer sergileniyor.

Devler, ağır fuarda buluştu

İzmir’le özdeşleşen ve bir dünya markası haline gelen Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı MARBLE’ın açılışı, Gaziemir’deki Fuarizmir’de gerçekleşti. Açılışa İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kızartıcı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Yönetim Kurulu Başkanı Raif Türk, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural ve çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

‘Gurur duyuyoruz’

Yaklaşık 30 bin ton ağırlığında blok mermer ve stantların yer aldığı fuarın açılışında konuşan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kızartıcı, bakanlık tarafından MARBLE’a verilen desteği anlattı, “Doğaltaş konusunda dünyada lideriz. Birçok sektörde ihracatçıyız ama mermer doğaltaş sektörümüzün kendisini ayrıştırarak geldiği noktadan ötürü sektörü tebrik ediyorum. Daha yüksek katma değerli, daha yüksek fiyatla, birbirimizle değil de başka ülkelerle rekabet ederek, daha fazla ürün satma amacındayız” dedi.

47 mermerciyle başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da mermer fuarının ülke ekonomisine etkisine değindi, “24 yıl önce 47 mermerci ile başlayan İzmir Mermer Fuarı’nın ihracatı o yıl 40 milyon liraydı. Geçen yıl ihracatımız 2 milyar 100 milyon lira civarında oldu. Dört yıldır fuarımızı sürekli büyüterek yolumuza devam ediyoruz. Hem ihracatı artırmak hem ülke sektörlerini dünyaya sunmak, alıcı, satıcı ve imalatçıları burada buluşturmak ve kentimizin kalkınmasına, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak üzere bu etkinlikleri yapıyoruz” diye konuştu. Fuar, 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.