Ege Dinamit molasına isyan

Dinamit molasına isyan

01.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bafa Gölü kıyısındaki yol genişletme çalışmaları, işkenceye dönüştü. Dinamitle yapılan çalışmalarda yolun saatlerce kapatılmasına büyük tepki var

Dinamit molasına isyan

Söke-Milas arasında Bafa Gölü çevresinde karayolunda yaklaşık iki yıldır devam eden yol çalışmaları sırasında dinamit patlatılması trafiğin saatlerce durmasına, kilometrelerce araz kuyruğuna neden oluyor
Çalışmalar Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yapılıyor. Ancak patlatma çalışmalarından sonra temizlik yapılması yolun kapalı kaldığı saati 17.30-18.00’e kadar uzatıyor. Haftanın üç günü yaşanan bu sıkıntı da vatandaşları zorluyor.

5 kilometrelik kuyruk
Son olarak Bafa Gölü kıyısı Pınarcık köyü mevkiinde, 30 iş makinası ve kamyon ile 80 işçinin sürdürdüğü çalışmalarda dinamit patlatılması nedeniyle yaklaşık 2 bin 500 araç Söke ve Milas yönlerinde 5 km.’ye varan kuyruk oluşturdu. Yolun kapalı kalma süresinin iki saati aşması üzerine bazı yolcuların geldikleri istikametten geri dönerken Kazıklı-Kıyıkışlacık köy yolunu tercih ettikleri görüldü. Şehirlerarası otobüslerden ve özel otomobillerden inenler yolun açılmasını sabırla beklemeye çalıştı.
Patlatma sabah olsun
Haftanın birkaç günü Milas, Bodrum ve Marmaris’e iş için seyahat etmek zorunda kaldığını belirten bir şirket yöneticisi Bedirhan Bakır, “Valiliklerden yapılan uyarıları takip edip ona göre yola çıkıyoruz. Ancak her seferinde patlatmalar en az 1-2 saat uzuyor ve gereğinden fazla zaman kaybı olduğu gibi bir çok hasta ve yaşlı insanda yollarda sefil oluyor. Bu patlatma çalışmalarını taşıt trafiğinin en kalabalık olduğu öğle saatlerinde değilde araç trafiğinin en az olduğu sabah erken saatlerde yapmak mümkün değil mi? Patlatma molası isyana dönüştü. Yolların genişlemesine karşı değiliz ama bunun acısını vatandaştan çıkarmasınlar” dedi.


Bir yıl daha sabır

Çalışmaların daha bir yıl süreceğini ve turizm sezonu gelmeden sıkıntıları sona erdirmek istediklerinin kaydeden yetkililer “Yolu kapatmadan birkaç gün önce gerekli duyuruları yapıyoruz. Emniyet nedeniyle, gece patlatma yapılamıyor. Patlatmaların ardından yolu açmak için bütün gayretimizle çalışıyoruz. Ancak bölge kayalık, yolcu ve araç güvenliğini garantiye almadan yolu açmak doğru değil. Yaz aylarında yaşanan sıkıntı ve trafik kazalarının önüne geçmek için bu yolun ıslah edilmesi şarttı. Biraz daha sabır ve anlayış istiyoruz” dediler.

Yazarlar