Ege DirinSmart 4.0’ı altı ayda ürettiler

DirinSmart 4.0’ı altı ayda ürettiler

06.10.2017 - 03:55 | Son Güncellenme:

Dirinler Makina, Pilz’le işbirliği yaparak akıllı makina 4.0’ı geliştirdi. DirinSmart arızaları önceden haber veriyor

DirinSmart 4.0’ı altı ayda ürettiler

Dirinler Makina ile Pilz işbirliğinde Endüstri 4.0 kapsamında geçen ocak ayında başlatılan çalışma sonucunda, Türkiye’nin akıllı makinası DirinSmart 4.0 altı ayda üretildi. Maktek Fuarı’nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Dirinler Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Halil Akgül, “smart” kelimesinin İngilizce “Akıllı” anlamına geldiğine dikkat çekti, “Adı üzerinde bu makina, ‘akıllı’ bir makinadır ve Endüstri 4.0 uyumludur. Elbette diğer Dirin makinaları da akıl yönünden iyidir. Örneğin sıcaklığı artınca ya da yağı azalınca ekranından uyarı verir. Ancak DirinSmart 4.0, sıcaklık artmadan ya da yağı azalmadan oluşabilecek arızaları ekranında göstermekle kalmıyor, aynı zamanında amirine haber de veriyor. E-posta atarak uyarı görevini yerine getiriyor, üstelik arızanın nedenini ve nasıl düzeltileceğini anlatıyor” dedi.

Haberin Devamı

Sağlıklı bir insan olabilmek için kişinin kendine çok iyi bakması gerektiğini ifade eden Akgül, “İşte DirinSmart 4.0 da kendine çok iyi bakan bir makinadır. Bakım zamanı geldiğinde huysuzlanır, bakımcısını arar” dedi. Akgül şöyle devam etti:

‘Müthiş hafızası var’

“Müthiş hafızası vardır. Bulut sistemiyle makinanın her organından gelen veriyi aylarca hafızasında tutabilir. Bazen, bunlar beni kıskandırıyor. Keşke biz de organlarımızdan gelen verileri anlık takip edebilsek ve bir hastalık oluşmadan önlemini alabilsek. Ancak DirinSmart 4.0 bunu yapabiliyor.”

Geliştirilmiş bir Ar-Ge programı

Pilz Türkiye Genel Müdürü Yavuz Çopur da Dirinler ile işbirlikleri sayesinde zeka ile donatılmış bir yapıyı başarıyla sanayinin hizmetine sunduklarını söyledi. Çopur, DirinSmart 4.0’ın sanayinin ihtiyaç duyduğu endüstri 4.0 yaklaşımıyla akıllı, kendi işlevlerini konuşan ve arızalarını önceden bildiren makineler üretmek için geliştirilmiş teknolojik bir çözüm ve Ar-Ge programı olduğunu belirtti.