Ege Doğal taş devleri forumda buluşuyor

Doğal taş devleri forumda buluşuyor

31.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Doğal taş devleri forumda buluşuyor

Bu yıl 25’inci kez kapılarını açan MARBLE İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, doğal taş endüstrisinin devlerini fuarizmir arenasında buluşturdu. Amerika, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Çin, Hindistan, İran, İspanya, İtalya, Polonya, Rusya’daki kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra; Ege ve İstanbul Maden İhracatçıları birliklerinin temsilcileri de foruma katıldı, sektörün bugünü ve geleceği için birlik olmalıyız’ çağrısı yapıldı.

Haberin Devamı

‘Pazarlamaya yönelmeliyiz’

Doğal taş kullanımının yaygınlaştırılması ve yapay malzemelerin önüne geçilebilmesi için yaratıcılığın pazarlama ve tanıtım stratejilerinde kullanılması gerektiğini dile getiren Dünya Doğal Taş Birliği (WONASA) Direktörü Anil Taneja, “Kaynaklar tükenmiyor ancak şu an tüm dünyada sektör kan kaybediyor. Bunu önlemek için dengeyi sağlayacak alanlar yaratıp pazarlama faaliyetlerine yönelmemiz lazım. Zanaat burada kilit kelimelerden biri. Geleneksel tasarımlar doğal taşa yansıtılmalı. Buradaki eşsizliğine vurgu yapılmalı” dedi.

Mermer fuarında ilginç tasarımlar

MARBLE Fuarı kapsamında ikinci kez ‘Değişik’ temasıyla gerçekleşen Genç Yaratıcı Fikirler Platformu için doğal taştan üretilen tasarımlar büyük ilgi çekti. Hayatın her alanında kullanılabilecek ürünler arasında mermerden X-ray cihazı, müzik ünitesi, masa üstü takvimi, vestiyer, dergilik ve saat, masa düzenleyici, satranç, kapı tokmağı, harici bellek, ışıklı duvar kaplamaları gibi tasarımlar yer aldı. l DHA

Yazarlar