Ege Doğal Yaşam Parkı Avrupa kulübünde

Doğal Yaşam Parkı Avrupa kulübünde

11.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de bir benzeri bulunmayan Sasalı’daki İzmir Doğal Yaşam Parkı Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği üyeliğine kabul edildi

Doğal Yaşam Parkı Avrupa kulübünde

Heyetler gelip inceleme yaptı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından kente kazandırılan, hayvanların tutsaklık duygusunu hissetmeden özgürce yaşadıkları İzmir Doğal Yaşam Parkı artık resmen “Avrupalı” oldu. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği’ne (EAZA) yapılan başvuruya olumlu yanıt geldi. 2008 Aralık ayında açılan ve o günden bu yana Türkiye çapında büyük ilgi gören İzmir Doğal Yaşam Parkı, gelen heyetlerin değerlendirmeleri sonucunda EAZA üyesi olmaya hak kazandı.

Hayvan değişiminde kolaylık

RESMİ protokolün önümüzdeki günlerde imzalanacağı belirtildi. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği 1992 yılında kuruldu. Birlik, hayvanat bahçelerinde eğitim, araştırma ve koruma başta pek çok konuda işbirliğini hedefliyor. EAZA’ya üye 35 farklı ülkeden 300’den fazla kuruluş bulunuyor. Birlik üyeliği İzmir Doğal Yaşam Parkı’na 300’ü aşkın hayvanat bahçesinden hayvan temini ve değişimi konusunda büyük kolaylıklar sağlayacak.

Hem diyet hem tatil

İSTANBUL’UN tanınmış işadamları, Çeşme’de hem tatil yaptı hem de zayıflamak için çaba sarf etti. 7800 Çeşme Otel’de bir araya gelen işadamları Gökhan Çarmıklı, Erkut Soyak, Emre Kurttepeli, Erhan Kurdoğlu ve Mehmet Başer ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez eşliğinde zayıflamak için kampa girdi. Yoğun iş hayatlarına ara verip yaz öncesi hem dinlenen hem de fit bir vücuda erişmek için çalışan işadamları bir hafta süren program gereği hem spor hem diyet yaptı. Kısa bir sürede güzel kilo verdiklerini söyleyen işadamları, bundan sonra diyet ve tatili birlikte yürütme kararı aldıklarını söylediler.