Ege Doğru proje olursa HES’ler yararlı

Doğru proje olursa HES’ler yararlı

15.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Enerji alanında büyük tecrübesi olan Türkmen, “Doğalgaz dışa bağımlı bir enerji kaynağı. Güneş veya rüzgar bedava olmasına karşın, ilk yatırım maliyetleri ve verimlilikleri çok düşük.

Doğru proje olursa HES’ler yararlı

Doğalgaz santralleri, çevre açısından daha kullanılabilir. HES‘lerin durumu ise biraz daha karışık. Aslında doğru projelendirilse kimsenin itiraz edemeyeceği bir santral biçimi olur. Bu duyarlılıkta da yapmaya kalktığınızda uzun ve pahalı bir süreç. Kömüre dayalı santrallar da artıyor. Ancak, burada da sorun kömürün kalitesi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kuş Cenneti Evlerinde ilk teslimat sevinci

Seyrek-Menemen’de, Kuş Cenneti Evleri” adı altında yapımı sürdürülen 14 blok ve 150 daireden oluşan yaşam sitesine ait ilk blok(Flamingo Apt.) tamamlanarak törenle ev sahiplerine teslim edildi.
“Kuş Cenneti Evleri” yaşam sitesinin bünyesinde 3+1, 2+1, 1+1 modelinde daireler yapılırken birbiri ardına yapımı tamamlanan bloklarla bu dev proje 2014 yılında son halini almış olacak. “Kuş Cenneti Evleri” Yaşam Sitesi’nin yapımını gerçekleştiren L.Y.A. İnşaat, projede Yapınet, Egefer, Vindo PVC, Löher Asansör gibi büyük yapı kuruluşları ile çalışıyor. Foça, Menemen ve İzmir’e çok yakın bir konumda olan Seyrek’te yapımı gerçekleşen ilk etap konutların teslim törenine Seyrek eski belediye başkanı Nurgül UÇAR da katıldı.

Haberin Devamı

İZMİR Milliyet

CMS Jant iş sağlığı sertifikası aldı

Ösen Ailesi’nin sahibi olduğu, Avrupa’nın üçüncü büyük jant üreticisi unvanıyla dünyanın en önemli otomobil firmalarına jant ihraç eden Türk markası CMS, kurumsal sürdürülebilirlik politikası kapsamında gelişim göstermeye devam ediyor. Yönetim Kurulu Başkanı Berat Ösen OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Standartı’nı belgelerine ekleyerek çalışanların iş sağlığı ve güvenliği risklerinin belirlendiğini söyledi.

Yazarlar