Ege Doğru yönetim doğru işler doğurdu

Doğru yönetim doğru işler doğurdu

30.07.2017 - 04:39 | Son Güncellenme:

Gündemimiz, yeni sezon öncesi Göztepe’nin kadro yapısı ve takımın son durumuydu. Spor Müdürümüz Mehmet Demİrtaş sordu, yazarlarımız Bülent Buda, Fatih Tanfer veİsmail Özelçinler, Mİlliyet Ege okuyucuları için ayrıntılı şekilde değerlendirdi...

Doğru yönetim doğru işler doğurdu

Soru 1: 14 yıl aradan sonra Süper Lig’e yükselen Göztepe’de yapılan transfer politikasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: 14 Haziran’daki yazımda Göztepe’nin en az 12 oyuncu transfer etmesi gerektiğini ifade etmiştim. Kadro mühendisliği açısından bir üst lige çıkan takımların transfer mecburiyeti var. Tabi ki böylesine yeni kurulan takımların yarattığı sorunlarda var. Ancak Göztepe şu ana kadar doğru ve nokta transferler yaptı. Artık bundan sonra iş teknik adama kalıyor. Hırslı, inançlı ve başarı için en önemlisi azimli olan Tamer Hoca’nın elindeki bu yetenekli, güçlü ve oyun görüşü üst düzeyde oyuncu yapısıyla iyi bir takım oluşturması şarttır.

‘En büyük şans Başkan Sepil’

Geçen haftaki yazımda ifade ettiğim gibi Göztepe Tamer Hoca için büyük bir şans, yapacağı iyi çalışmalar ve oluşturacağı takımla umarım Göztepe adına şans olur. Bilhassa orta alanda bir oyuncu yığılması olduğu gerçek. Hem defansif hem ofansif anlamda güven veren Selçuk Şahin, Andreo Castro gittiği takımlarda hem libero hem orta alanda oynayan Rotman, hücuma dönük Oscar Scarione orta alana ve takıma çeşitlilik getirecek oyuncular. Defansta tecrübeli Sabri, M.Peybernes stoperde takımın eksikliklerini giderecek oyuncular. Göztepe’nin hücum zenginliği taraftarını memnun edebilecek olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Halil, Jahovic ve bana göre çok önemli işler yapacağına inandığım Nabil Ghilas, hücum aksiyonlarında iyiler. Tabiri yerindeyse ceza alanı içerisinde etkili oyuncular. Bir takım için yapılabilecek her türlü fedakarlığı Başkan Mehmet Sepil ve ekibi yaptı. Göztepe’nin geleceğe umutla bakmaması için hiçbir sebep yok.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Yepyeni bir kadroyla lige başlayacak bu kesim, Süper Lig için yeni oluşum kaçınılmazdı. Bu ligde futbol, hızlı ve sert daha kaliteli olmak zorundasınız. Ligin kimliğine uygun bir kimlikle karşılık vermezseniz dağılır un ufak olursunuz. Bu bağlamda en çarpıcı beklenti, yeni takımın uyum sürecini uzatmadan olabilecek en kısa sürede lige hazır bir yapıya bürünmesidir. Bu aşamada transferlerdeki seçimleri, futbolcuların niteliğini tartışmak anlamsız. Sahaya çıkacaklar, oynamaya başlayacaklar, koşularını ve eylemlerini gördükten sonra daha ciddi yapıcı eleştirilere girişebiliriz. Burada temel sorun her ne olursa olsun, Göztepe’nin Süper Lig’deki ilk yılını orada kalarak bitirmesidir. Yani tüm beklenti ilk yılda ligde kalmaktır.

Haberin Devamı

İsmail Özelçinler: Bülent Abime yüzde yüz katılıyorum. Göztepe’nin transfer seçimleri ve niteliklerini tartışmak anlamsız. Göztepe her şeyden önce yeni, yepyeni bir kadro kurmak zorundaydı. Bunun için en az 14 yeni futbolcu transfer etmesi gerekiyordu. Önemli olan, transfer edilen ve kadroya dahil olan tüm futbolcuların takıma en kısa sürede adepte olmaları ve işlerini en iyi şekilde yerine getirmeleridir. Kısacası, takım olma özelliğini yakalamalarıdır. Tamer Hoca bunu sağlayabildiği takdirde, hem kendini en iyi şekilde kanıtlamasına hem de Göztepe’nin başarıya ulaşmasına neden olur. Göztepe’nin bu sezon ligde kalması ise tek kelimeyle başarı olur.

Soru 2: Play Off final maçında çıkan saha olayları nedeniyle Göztepe evinde oynayacağı 3 maçı seyircisinden yoksun oynayacak. Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?

Haberin Devamı

Bülent Buda: ilk maç seyircisiz ve rakibiniz Fenerbahçe bu büyük bir dezavantaj. Şunu iyi biliyoruz ki futbolda rakip takımların seyirci baskısıyla futbol kalitelerinin değişimini hep gözlemledik. Yani Sıfır taraftar çok tatsız bir durum.

Fatih Tanfer: Elbette Göztepe adına bir dezavantaj. Maç sahada oynanarak kazanıldığı gerçeği asla unutulmamalı. 4 büyük takımdan 2’si ile evinde seyircisiz oynamak büyük bir sıkıntı. Diğer 2 maçında deplasmanda çok önemli transferler yapan Kayserispor ve güçlü takım Osmanlıspor’la oynuyorsunuz. Göztepe’nin seyircisiyle buluşacağı ilk maç Gençlerbirliği. İlk 5 hafta gerçekten çok önemli. Yeni bir kurulmuş takım, zorluklar. Göztepe’nin bunların hepsinin üstesinden geleceğine inanıyorum. Ancak sabır, güven ortamı ve hoşgörü, bu sıkıntılı durumun anahtarı olacaktır.

İsmail Özelçinler: Taraftarlar Göztepe’nin en büyük kozudur. Özelliklede, kendi sahasında Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi iki büyük takım karşısında seyircisiz oynaması, hem maddi hem de manevi açıdan Göztepe için çok büyük bir kayıptır. Umarım Göztepe bu zorlu dönemi en az hasarlı bir şekilde aşar.

Haberin Devamı

Soru 3: Sİzce Göztepe’nin Süper Ligdeki hedefi ne olmalıdır?

Bülent Buda: Göztepe’nin öncelikli hedefi bu ligde kalıcı olmasıdır.

Fatih Tanfer: Göztepe’nin sadece bu yıl değil, yeni stadına geçeceği süreye kadar bu ligde kalması şarttır. Çünkü Göztepe sadece transfer yapmıyor. Geleceği için tesisleşme ve altyapıyada bugüne kadar olmayan ölçüde yatırımlar yapıyor. Hele birde yeni stadına geçtiği zaman onun yaratacağı ambiyas ve coşku, Göztepe’nin çok güzel günler göreceği gerçeğidir. Ancak Süper Lig takımı kaydı olmak şartıyla.

İsmail Özelçinler: Kesinlikle ilk 2 yıl mutlaka ve mutlaka ligde kalmalıdır. Kalması ise başarı olur. Bu iki yıllık süre sonunda Göztepe’nin stadı bittiği taktirde, Göztepe’nin önü açılır ve daha büyük başarılara yol alır.

Teknik sorumlu TAMER TUNA

Gelenler

- Hakan Çinemre - Fenerbahçe

- Axel Ngando- SC Bastia

- Muhammed Enes Durmuş- Beşiktaş JK U21

- Sabri Sarıoğlu-Galatasaray

- Selçuk Şahin- Gençlerbirliği

- Yoan Gouffran- Newcastle

- André Castro-Kasımpaşa

- Rajko Rotman- Başakşehir

- Nabil Ghilas-Gaziantepor

- Doğanay Kılıç- Gaziantepspor

- Mathieu Peybernes- FC Lorient

Oscar Scarione- M. Tel Aviv

Gidenler

-Emre Aygün- Bandırmaspor

- Sinan Özkan- Giresunspor

- Göktuğ Bakırbaş-Manisaspor

- Salim Iyik-Bodrumspor

- Famoussa Koné-FK Gabala

- Mehmet Erdem Ugurlu-Gaziantep

- İsmail Köse-Manisa Büyükşehir

Tuna’dan 2 müjde

Süper Lig’e 14 yıl aradan sonra yükselen Göztepe’nin Teknik Direktörü Tamer Tuna, Avusturya kampında oynanan 3 hazırlık maçında alınan sonuçların kimseyi yanıltmaması gerektiğini söyledi.

‘Telaşa gerek yok’

Tamer Tuna, 3 maçta 11 gol yiyen takımın henüz yolun başında olduğunu belirterek, “Göztepe oynadığı her maçı kazanmak için sahaya çıkar. Taraftarımız sonuçlara aldırmasın, kimse endişe etmesin. Ben bu takıma kefilim. 12 Ağustos’ta oynanacak Fenerbahçe müsabakasında çok farklı bir görüntü sergileyeceğiz” dedi. Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren genç teknik adam, “Listemizdeki Sporting Lizbon kalecisi Beto ile anlaştık. Tecrübeli kaleci İzmir’e geldi ve sağlık kontrolünden geçti” dedi.

Nizic de gelecek

Solbek, forvet ve stoper için de görüş bildiren Tuna, “Hajduk Split’ten Hırvat defans oyuncusu Zoran Nizic, ilgilendiğimiz biri, görüşmelerde son aşamaya geldik. Önceliğimiz takıma Nizic’i kazandırmak. Beşiktaş’tan eski oyuncum golcü Ömer Şişmanoğlu da bitecek. Sol bekte ise birçok isim var. En kısa zamanda takviyeleri gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.